Wat zijn Itch Mijten?

Jeuk mijten zijn microscopisch kleine spinachtigen die bekend zijn bij mensen en andere dieren bijten. Hun beet veroorzaakt irritatie op de huid, waardoor jeuk. Ze worden geclassificeerd als spinachtigen omdat ze acht poten, maar ze hebben weinig gelijkenis met spinnen. Jeuk mijten worden als parasieten door hun behoefte aan een gastheer overleven omdat hun besmetting heeft een nadelig effect op de gezondheid van het gastheerdier.

Verschillende soorten Itch Mijten

Jeuk mijt is een naam gebruikt om een ​​aantal verschillende soorten mijten beschrijven. De belangrijkste verschillen tussen de soorten mijten behoren waar ze wonen en wat ze voeden. Straw jeuk mijten leven in voorraden van gewassen zoals stro en zaden, en terwijl hun voornaamste voedselbron is insecten, zullen ze bijten op mensen en andere dieren als ze in contact komen met hen. Een andere mijt die bekend is bij de mens bijten is de Oak Leaf Gall mijt, een soort die normaal leeft van insecten en larven gelegd binnen bladeren en boomschors. Andere jeuk mijten behoren knaagdieren jeuk mijten, vogel jeuk mijten en huisstof jeuk mijten, die allemaal kunnen mensen bijten.

Risico's van Itch Mijten

Jeuk mijten zijn een plaag, maar over het algemeen zijn niet levensbedreigend. Jeuk mijten zijn wijdverspreid over de hele wereld en de invloed op vele soorten van verschillende dieren, insecten en planten. De jeuk die ze veroorzaken is door middel van hun beet, want het irriteert de huid en veroorzaakt een ontsteking. Jeuk mijten zijn microscopisch en zeer moeilijk te zien met het blote oog. Helaas kan parasitaire gemakkelijk voordoen als ze een voedselbron. In besmetting situaties kunnen mensen meerdere keren worden gebeten, veroorzaakt veel ongemak. Andere gezondheidsrisico's kunnen zich ook presenteren. Huisstof jeuk mijten zijn bekend om allergische reacties bij mensen die hun lichaam en ontlasting, terwijl binnenshuis inademen veroorzaken. Jeuk mijten zijn ook verantwoordelijk voor de huidziekte schurft.

Schurft Itch Mite

Schurft is een besmettelijke huidziekte veroorzaakt door Sarcoptes scabiei mijt, ook wel de schurft jeuk mijt. Mensen contract schurft na de schurft jeuk mijt succes graaft in de huid van een gastheer, waar het leeft en legt haar eieren. Zodra deze larven uitkomen, ze bewegen in de huid en voeden zich met de host, terwijl ze zich ontwikkelen tot volwassenen. Eenmaal schurft jeuk mijten worden in de ontvangende opgericht, zullen ze zich snel verspreiden, totdat ze worden behandeld. Ernstige jeuk, pijnlijke huiduitslag en korstvorming van de huid zijn symptomen van het hebben van schurft.

Preventie en behandeling van schurft

Terwijl goede algemene hygiëne is meestal genoeg om schurft te voorkomen, is het meest gevangen in contact komt met een drager van de schurft jeuk mijt. De mijt kan buiten het lichaam overleven tot enkele dagen. Het kan moeilijk zijn om schurft te voorkomen, want zodra de symptomen zijn duidelijk, het is al te laat. Was beddengoed, handdoeken, kleding en alle andere dingen die in contact komen met iemand die verdacht worden van het hebben van schurft in een wasmachine op een hete water instelling is gekomen en droog de items op een hoge warmte-instelling. Eenmaal schurft is vastgesteld, is het belangrijk andere mensen niet aan te raken en om de behandeling onmiddellijk te zoeken. Schurft kan worden genezen met behulp van permetrine crème en antiparasitaire medicatie zoals Ivermectine. Om de symptomen van jeuk verlichten, worden antihistaminica gebruikt.