Wat zijn Hypo Units?

Wat zijn Hypo Units?

De term "hypo-eenheid" is een korte vorm van "hyperthermie / onderkoeling eenheid." Deze units zijn dekens of pads gebruikt in ziekenhuizen, in klinieken en door medische professionals om de lichaamstemperatuur van de patiënt te manipuleren. Deze units kunnen helpen bij de terugkeer van de lichaamstemperatuur van patiënten met hyperthermie (extreme hitte) of hypothermie (extreme koude) om de normale, te voorkomen dat de negatieve effecten van extreme veranderingen in de lichaamstemperatuur en het verminderen van de lichaamstemperatuur voor een operatie.

Manipuleren lichaamstemperatuur

Wanneer medische professionals ingang de gewenste temperatuur op een controller, een oplossing circuleert door de hypo eenheid aan de gewenste temperatuur te brengen. Het apparaat wordt vervolgens aangebracht op de patiënt te verhogen of verlagen zijn temperatuur. Om brandwonden of ongemak te voorkomen, medische professionals dekken meestal de patiënt in een deken of handdoek voor het aanbrengen van de hypo-eenheid.

Terugkerend lichaamstemperatuur op Normaal

Een van de belangrijkste toepassingen van een hypo eenheid om de lichaamstemperatuur van een patiënt weer normaal niveau. Dit kan als de temperatuur van de patiënt tot onder 97,8 graden of boven 99 graden. Als de temperatuur van een patiënt buiten dit normale bereik gedurende een lange tijd of door een grote hoeveelheid, dan complicaties kunnen ontstaan.

Het tegengaan van Extreme temperaturen

Medische professionals gebruiken soms hypo-eenheden om patiënten te helpen voorkomen dat de nadelige gevolgen van extreme lichaamstemperatuur. Extreem hoge lichaamstemperatuur boven 105,8 graden hitte huiduitslag, warmte krampen en hitteberoerte (die de nieren, het hart en de hersenen kunnen beschadigen) veroorzaken. Een lichaamstemperatuur van 75 tot 95 graden kan onderkoeling veroorzaken. Zodra de temperatuur onder de 86 graden daalt, de patiënt begint te bewustzijn en spiercontrole te verliezen, en de ademhaling en de hartslag te verlagen.

Gebruik in de chirurgie

Soms moeten artsen om de lichaamstemperatuur van een patiënt verlagen voorbereiding voor chirurgie, en ze een hypo eenheid doen. Wanneer een persoon de lichaamstemperatuur is verlaagd van 98,6 graden, kunnen vitale organen (zoals het hart) overleven met minder bloedtoevoer. Dit geeft een chirurg meer tijd om te werken.