Wat zijn goede koolhydraten voor diabetici?

Terwijl koolhydraten nodig zijn lichaam met energie moet een diabetische voorzichtig evenwicht zijn of haar inname van koolhydraten, die bloedglucose en insuline verhogen. Diabetici, zoals iedereen proberen om gezond te eten, moet de tijd nemen om voedseletiketten zorgvuldig te lezen. Het is belangrijk om te weten wat je eet, als zelfs dieetvoeding kunnen bedriegen, vaak vervangen van meer suiker voor vet calorieën. Met het oog op een gezonde bloedsuikerspiegel te behouden, moeten diabetici beheren wat ze eten, vooral de soorten koolhydraten ze consumeren.

Glycemische index

Koolhydraten met een lage glycemische index te stabiliseren bloedsuikerspiegel en insuline productie. Dit zijn "goede koolhydraten", of beter bekend als complexe koolhydraten. Foods in deze categorie te onderdrukken de eetlust, waardoor wordt bijgedragen in gewichtsverlies. Voor mensen met diabetes type 2, het verliezen van kilo's kan aanzienlijk lagere bloedsuikerspiegel. Anderzijds, "slechte koolhydraten" of eenvoudige koolhydraten, hoge glycemische gehalte. Verwerkt en junkfood vallen in deze categorie. Voedingsmiddelen met een glycemische index onder de 55 worden als gering beschouwd, en daarom, omvatten de meeste verse groenten en fruit. Andere voedingsmiddelen met een lage glycemische index zijn volkoren brood en tarwe pasta's, pinda's, vruchtensappen, rijst, zemelen, tarwe, en gerst graan, melk en magere yoghurt. Veel gewone voedingsmiddelen vallen tussen de lage en hoge indexen (zie bronnen).

Fiber

Koolhydraten hoog vezelgehalte helpen individuen om overeten te voorkomen, omdat ze leiden tot een persoon om langer een vol gevoel. Fiber helpt ook om het cholesterolgehalte te verlagen door het creëren van bulk die cholesterol beweegt zich uit het lichaam. Voor diabetici die vaak hoge niveaus van slechte cholesterol, dit is een goede zaak. De meeste voedingsmiddelen rijk aan vezels hebben ook een lagere glycemische index, wat betekent dat het duurt voedsel langer te breken tot glucose tijdens de spijsvertering. Hierdoor bloedsuikerspiegel stijgt langzaam. Bovendien, voedingsmiddelen met een grotere thermische effect boost stofwisseling en bevorderen de vetverbranding. Thermische effect heeft betrekking op hoeveel calorieën je lichaam verbrandt om voedsel te verteren. Voedsel met veel eiwitten en vezels bieden de meest thermische effect. Echter, moet u regelmatige maaltijden, bij voorkeur om de twee tot drie uur, eten om het meest profiteren.

Fruit / groenten

Omvatten veel vers fruit en groene, groene groenten, samen met groene bonen, asperges, courgettes en broccoli in uw dagelijkse voeding. Peulvruchten, pinto bonen, bruine bonen, witte noordelijke bonen en kikkererwten zijn koolhydraten die zowel vezels en eiwitten kunnen toevoegen aan salades, zonder toevoeging van een veel extra calorieën. Een gezond dieet gevuld met goede koolhydraten moet altijd één of twee porties vers fruit en groenten bij elke maaltijd, en ten minste twee porties van groene, groene groenten per dag.

Energiedichtheid

Koolhydraten die lage energiedichtheid kan helpen diabetici zijn behouden hun gewicht door een continue aanvoer van energie. Peulvruchten en vers fruit, die laag in energiedichtheid bent, maak je een vol gevoel, hoewel je eet minder calorieën. Er zijn ook diverse vruchten en groenten die meestal water bevatten. Deze voedingsmiddelen zorgen voor volume, maar weinig calorieën. Houd er echter rekening mee, dat voedsel dat hoog in energiedichtheid hebben ook de neiging om veel calorieën te zijn voor slechts een kleine portie portie.

Slechte koolhydraten

Slechte koolhydraten zorgen voor het algemeen lege calorieën met weinig of geen voedingswaarde, een factor die kan leiden tot een hoger risico op diabetes. Bewerkte voedingsmiddelen waaruit de vezel is verwijderd zijn voorbeelden van slechte koolhydraten. Gebakken goederen, wit brood, snacks, light frisdranken, snoep, en pasta al vallen in de slechte koolhydraten categorie. Veel van deze voedingsmiddelen bevatten gebleekt meel, geraffineerde suiker, conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

Voorzichtigheid

Omdat het vet en eiwit in vlees langer duurt om te verteren, hoeft bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgen wanneer een persoon eet vlees. Ondanks studies waaruit blijkt dat eiwit veroorzaakt weinig of geen verandering in de bloedsuikerspiegel diabetici is, is het toch belangrijk controleren bloedsuikerspiegel binnen 2-3 uur na het eten van een maaltijd. Terwijl vlees wordt meestal niet meegeteld als een carb, kan voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet en eiwit gewichtstoename, dat maakt het nog moeilijker voor diabetici om hun ziekte te beheren veroorzaken.