Wat zijn Fijne rode bultjes op de huid?

Wat zijn Fijne rode bultjes op de huid?

Kleine rode bultjes die op de huid verschijnen, kunnen verschillende oorzaken hebben. De locatie, uiterlijk en kleur zal helpen een arts een diagnose. Het uitsluiten van een aantal veel voorkomende oorzaken is ook nuttig bij het bepalen van wat kan worden aan de wortel van de kleine rode bultjes.

Acne

Acne kan kleine rode bulten op het gezicht, nek, rug en borst veroorzaken. Naast rood hobbels, kunnen kleine-pus gevulde blaasjes en mee-eters aanwezig zijn. Acne begint meestal in de puberteit en kan dragen tot volwassen jaren. Over-the-counter acne crèmes met benzoylperoxide hulp, maar sterker medicatie nodig van een arts.

Rosacea

Als een persoon heeft een blozend gezicht, met overheersende roodheid over de wangen, kin, voorhoofd en neus, kan rosacea de oorzaak zijn. Rosacea is een chronische en progressieve inflammatoire huidaandoening, vaak aangeduid met een rode vlinder-achtige uitslag over de wangen en neus. Flare-ups komen en gaan, en antibiotica worden soms voorgesteld voor het regelen van de uitslag.

Bites, netelroos, allergieën en infecties

Insectenbeten, netelroos, en allergische reacties op voedingsmiddelen of geneesmiddelen kunnen allemaal leiden tot kleine rode bultjes op de huid. Rode bultjes van insectenbeten mag niet groter dan een speldenknop zijn. Netelroos en allergische reacties kan leiden tot gezwollen en jeukende rode bultjes en vlekken. Folliculitis, een infectie van de haarzakjes, en cellulitis, een infectie van de huid vaak rond een snee, branden, of schrapen, zijn andere oorzaken en kunnen worden geïdentificeerd door de locatie.

Leeftijdsgebonden rode bultjes

Seborrheic Dermatitis, of roos, is een aandoening die volwassenen treft (vooral 30 tot 60 jaar) en wordt veroorzaakt door een overproductie van talgklieren. Naast de kleine rode bultjes, kan de huid er vettig, schilferige en schilferig. Bij zuigelingen, een soortgelijke situatie zich voordoet, en wordt aangeduid als de wieg cap. Merkbare kleine rode puntjes op de hoofdhuid aanwezig zijn in beide gevallen.

Contact dermatitis

Irriterende contact dermatitis wordt veroorzaakt door een reactie op sieraden, parfums, detergenten, zepen, en weefsels. Verschijning van de uitslag kan rood, gezwollen, en jeuken. Genezing zonnebrand is ook een vorm van contact dermatitis. Allergische contact dermatitis wordt veroorzaakt door Poison Ivy, eik, of sumak, en het vergezeld gaat van kleine rode bultjes, blaasjes en jeukende huid.

Sweat

Een ontsteking van de zweetklieren, genaamd hidradenitis suppurativa, kunnen resulteren in kleine rode bultjes en stippen op de huid, vaak onder de armen. Vermijden van anti-transpiranten en deodorants wordt ook voorgesteld als een bezoek aan een arts.