Wat zijn enkele veilige alternatieven voor roken?

Wat zijn enkele veilige alternatieven voor roken?

De veiligste alternatief voor het roken is gewoon om te stoppen met roken en niet te vervangen door een soortgelijke gewoonte. Geen enkele vorm van het gebruik van tabak - waaronder kauwen of met behulp van droge snuff - wordt beschouwd als veilig. Inname van tabak in bijna elke vorm beschikbaar is gerapporteerd kankerrisico de gebruiker verhogen. Enkele specifieke alternatieven voor roken zijn aangeboden, echter niet het gebruik van tabak inhouden, of althans de verbranding van tabak. Deze worden beschouwd als veiliger dan roken.

Alternatieve Roken Devices

Apparaten die zijn ontworpen om te lijken en, tot op zekere hoogte, gedragen zich als sigaretten, maar die tabaksrook niet leveren aan de gebruiker, hebben al meer dan 20 jaar beschikbaar zijn geweest. RJ Reynolds heeft de eerste op grote schaal beschikbaar inrichting van deze soort, "Premier," in 1988. Premier bevatte tabak die werd verwarmd in plaats van verbrand, het vrijgeven van een damp met smaakcomponenten en nicotine in plaats van tabaksrook en de schadelijke teer. Een verbeterde apparaat vrijgegeven door hetzelfde bedrijf in 1994, "Eclipse", die enorme verlaging van het tar levering aan de gebruiker geclaimd. Een apparaat dat werkt op vergelijkbare principes, maar heeft een veel langere geschiedenis, is de waterpijp pijp. Aangezien deze apparaten leveren nicotine en koolmonoxide, hebben de autoriteiten terughoudend om ze te classificeren als veilig geweest.

Nicotine Patch

De nicotine patch veroorzaakt een gecontroleerde afgifte van nicotine in de bloedstroom via de huid. Aangezien het verlangen naar nicotine wordt beschouwd als de hoofdoorzaak van de rookgewoonte is, wordt de pleister beschouwd als een realistisch alternatief voor rokers proberen te stoppen zijn. Studies melden dat het gebruik van de pleister zoals aangegeven heeft geen ernstige nadelige gevolgen. Kleine problemen zijn onder andere huidirritatie en misselijkheid tijdens de eerste periode van gebruik. Zij heeft haar bezorgdheid, maar over het risico van een overdosis nicotine patch gebruikers die ook blijven roken.

Nicotine Gum

Nicotine kauwgom werkt volgens hetzelfde principe als de nicotinepleister, in stand houden van nicotine bloedspiegels van de gebruiker zonder hem bloot aan tabaksrook. Nicotine kauwgom is niet alleen gebruikt als een stoppen met hulp, maar ook door te blijven rokers die niet in staat zijn om sigaretten voor lange periodes, zoals op vluchten of tijdens het werken in no-smoking gebouwen te roken. Zoals met patches is bezorgdheid geuit over de veiligheid van het roken van sigaretten naast het gebruik van het tandvlees.

Gedragsalternatieven

Sommige alternatieven voor roken, natuurlijk, niet betrokken zijn bij zowel het inademen van nicotine-bevattende dampen of voortvloeien nicotine uit bronnen zoals pleisters of kauwgom. Stoppen met roken ontwikkelen vaak een smaak voor zoute of zoete snacks, overmatige consumptie van wat kan zijn eigen risico's van obesitas en tandbederf te dragen. Gezondere alternatieven die zijn aanbevolen omvatten matige lichaamsbeweging, meditatie, of gewoon een moment om te chatten met vrienden.