Wat zijn enkele preventie-tips voor het vermijden van de Ziekte van Lou Gehrig's?

Lou Gehrig's ziekte, ook wel bekend als Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS), treft twee op de 100.000 personen in de VS, volgens de ALS Association. Elk jaar 5.600 nieuwe gevallen van de ziekte van Lou Gehrig's zijn gediagnosticeerd met slechts 10 procent van die gevallen gekoppeld aan genetische defect. In de overige 90 procent, de oorzaak is onbekend, hoewel mannen 20 procent meer kans op de ziekte van Lou Gehrig ontwikkelen dan vrouwen. Er zijn geen bekende preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om de ziekte te voorkomen.

Beschrijving

ALS beïnvloedt de zenuwcellen belast vrijwillige spiercontrole in de hersenen en het ruggenmerg. De hersenen neuronen sterven en verliezen het vermogen om berichten naar de spieren, waardoor spiertrekkingen, spierzwakte en uiteindelijk verlamming veroorzaken. Dit is een agressieve en progressieve ziekte die vaak tot de dood binnen 3-5 jaar na de diagnose.

De meeste mensen ontwikkelen van de ziekte in de leeftijd tussen 40 en 70 jaar, maar ALS komt soms voor bij jongere personen boven de leeftijd van 20. De ziekte heeft een 93 procent overwicht bij blanke personen. Hoewel de ziekte treft het hele lichaam, is het niet van invloed op de vijf zintuigen of het vermogen om helder te denken en te redeneren.

Symptomen

Symptomen van ALS kan moeilijk ademen of slikken, hangend hoofd, krampen en zwakte van de spieren, verstikking en kokhalzen, spraakproblemen en problemen met lopen, klimmen of heffen. Bovendien kan de ziekte veroorzaken spierspasmen, verlamming van de ledematen (meestal beginnend in de hand of arm), heesheid spraak, gewichtsverlies en zwelling in de benen en voeten.

Behandeling

Hoewel er geen bekende genezing voor de ziekte van Lou Gehrig, een veelbelovend geneesmiddel genaamd riluzole, door de FDA goedgekeurd in 1995, heeft aangetoond enig succes in het helpen om het begin van de ziekte te vertragen. Hoewel veel patiënten sterven binnen de eerste vijf jaar na diagnose, kunnen sommige zelfs stilstand in de progressie van de ziekte; meer dan 20 procent te leven tot 10 jaar met 10 procent leeft meer dan 10 jaar.

Enkele geneesmiddelen, zoals diazepam of Baclofen kan worden gebruikt om spierspasmen beheersen en mensen die moeite met slikken kan worden voorgeschreven Amitriptyline of Trihexphenidyl. Revalidatie kan ook worden voorgeschreven om vertragen de progressie van de ziekte met een voedingsdeskundige de patiënt met gewichtsverlies helpen problemen. Naarmate de ziekte vordert, kan de patiënt behulp van beensteunen of een rolstoel, en inrichtingen zoals beademingsmachine worden toegevoegd in de avond te helpen met de ademhaling nodig.