Wat zijn enkele interessante feiten over Vanadium?

Wat zijn enkele interessante feiten over Vanadium?

Vanadium is een natuurlijk voorkomend element dat meerdere voordelen voor het menselijk lichaam kunnen hebben. Volgens onderzoekers van de University of Maryland, vanadium kan verbeteren metabolisme van koolhydraten en bloedlipiden, naast natuurlijke vermogen van het element om de bloedsuikerspiegel te verlagen in het lichaam. Vanadium is beschikbaar als supplement in de meeste geneesmiddelen, kruiden, en bodybuilding winkels.

Effect op Diabetes

Volgens het Agentschap van de Toxic Substances en Disease Registry in 1995, vanadium verminderde bloedsuikerspiegel in dierlijke en menselijke proefpersonen. Bovendien proefpersonen die vanadium nam toonden een verbeterde respons op insuline inname. Het vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen terwijl het verhogen van de insuline efficiëntie wordt gedacht aan een indicator dat de voordelen mensen met diabetes vanadium zijn. Echter, kan de concentratie van vanadium nodig om deze gunstige effecten onbekende bijwerkingen voor de mens.

Bodybuilding Prestatie

De bodybuilding gemeenschap, en de Body Building Tips Guide, touts vanadium als een aanvulling op het metabolisme van koolhydraten te verhogen in het lichaam, terwijl het verhogen van de bloedsuikerspiegel naar de spieren. Een bodybuilder die snel kunnen verwerken koolhydraten profiteert van toegenomen waterstroom naar haar spieren, het verbeteren van spierherstel. Verhoogde bloedsuikerspiegel om de spieren zich vertaalt in bruikbare energie tijdens gewichtheffen of aërobe oefening.

Andere voordelen

Vanadium is cholesterolgehalte bij sommige patiënten. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Clinic, vanadium stelt het menselijke lichaam bloedlipiden metaboliseren sneller afbreken van cholesterol in het bloed. Vanadium kan ook lager uw kansen op het ontwikkelen van darmkanker, maar studies over dit onderwerp, vanaf 2010, zijn beperkt.