Wat zijn enkele gevaren van het niet wassen van je handen?

Wat zijn enkele gevaren van het niet wassen van je handen?

De hand wassen is de meest effectieve manier om de verspreiding van infecties te voorkomen, volgens de Canadese Centre for Occupational Health and Safety. Mensen kunnen verspreiden micro-organisme dat ziekten veroorzaken - zoals griep en andere ernstige infecties - door niezen, gebruik van het toilet of het aanraken van het ziekenhuis verontreinigde materialen, zonder hun handen te wassen daarna. Efficiënte handen wassen technieken omvatten het gebruik van anti-bacteriële zeep, wrijven de handen in elkaar om de wrijving te creëren, en spoelen onder stromend water.

Verspreiding van verkoudheid en griep

Ziekten kunnen worden verspreid via indirect contact met speeksel en andere respiratoire secreties. Wassen van de handen na hoesten of niezen en na het handen schudden met een persoon die is hoesten en niezen is een effectieve manier om te voorkomen van de verspreiding van micro-organismen zoals Streptococcus; respiratoir syncytieel virus, waarbij bronchiolitis veroorzaken; griep en verkoudheid virus, meldt de Wisconsin Department of Health Services.

Verspreiding van Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus is een antibiotica-resistente bacteriën die MRSA en andere ernstige ziekenhuisinfecties veroorzaakt. Gezondheidswerkers zijn voortdurend omgaan met besmet materiaal, en kan een vector van MRSA en andere gezondheidszorg gerelateerde infecties zijn bij het niet naleven van eenvoudige hygiënische procedures, zoals het wassen van de handen. Volgens de World Health Organization, in 2002 alleen al, de gezondheidszorg gerelateerde infecties getroffen 1,7 miljoen patiënten in de Verenigde Staten, die leiden tot 99.000 sterfgevallen.

Het verspreiden van fecale bacteriën

Volgens de Wisconsin Department of Health Services, kunnen sommige ziekten worden verspreid via fecaal-orale transmissie, als mensen niet hun handen wassen nadat je naar het toilet. Deze omvatten salmonellose; shigellosis, een ernstige dysenterie; hepatitis A, die in de Verenigde Staten alleen al 25.000 mensen per jaar besmet, meldt de Centers for Disease Control and Prevention. Giardiasis, die diarree veroorzaakt; enterovirus, waardoor infectie inwendige organen; amebiasis en campylobacteriosis, de oorzaak van de meeste darminfecties kan ook worden verspreid.