Wat zijn de witte vlekken op de huid van blootstelling aan de zon?

Wat zijn de witte vlekken op de huid van blootstelling aan de zon?

Veel mensen streven naar een bruine kleur het hele jaar door. Indoor zonnestudio's, zelfbruinende lotions, of een goede lange weken in de zon zijn allemaal manieren om een ​​zongebruinde gloed te bereiken. Sommige mensen bakken urenlang in de zon of het gebruik zonnebanken en ontvangt niet alleen een bruine kleur, maar ook zonnevlekken.

Significantie

Zonnevlekken zijn vlekken op de huid die optreden na blootstelling aan de zon. Zonnevlekken kan donker of wit zijn. Witte vlekken kan verschillende oorzaken hebben, en ze hebben allemaal een ding gemeen, ze voorkomen melanine uit in dat specifieke gebied van de huid wordt geproduceerd, en daarom kan het pigment niet veranderen. Met andere woorden, kan de huid niet bruinen in die kleine ruimtes.

Schimmel

Witte zonnevlekken zijn een veel voorkomende huidaandoening wereldwijd en vooral dominant in subtropische klimaten. De meest voorkomende oorzaak is tinea versicolor, een huid schimmel die zal verspreiden als deze niet behandeld met crèmes en shampoos. Deze vlekken zullen vormen in het algemeen op de rug, borst en bovenarmen, en verschijnen schilferige of schilferig.

Genetica

Idiopathische guttata hypomelanosis, een genetische aandoening, kan ook resulteren in witte vlekken. Het is een reeds bestaande aandoening die door de donkere huid heen zichtbaar na blootstelling aan UV-licht wordt. Geen behandeling beschikbaar is.

Vitiligo

Vitiligo is een chronische huidaandoening. Het veroorzaakt verlies van pigment in de huid die verschijnt als witte vlekken op het gezicht, hals, ledematen, romp of huidplooien. Vitiligo is een genetische aandoening. Corticosteroïd crème en foto-therapie behandelingen.

Drukpunten

Soms kan witte vlekken alleen zijn drukpunten. Dit zijn punten van de huid die rechtstreeks hebben gedrukt tegen de zonnebank te beperken bloedstroom. Veranderende positie in het bed om de paar minuten, of staan, wordt voorkomen drukpunten.

Waarschuwing

Als er witte of donkere zonnevlekken veranderen in grootte, vorm of kleur van een arts te raadplegen voor een assessment. Gebruik zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 15, en voorkomen op blootstelling aan zonlicht is de beste preventie.