Wat zijn de voors en tegens van Het nemen van Royal Jelly?

Wat zijn de voors en tegens van Het nemen van Royal Jelly?

Royal Jelly is een melkachtige witte substantie - ook wel melk bee's - afgescheiden van de klieren van werkbijen. Gemengd met honing, dat verpleegkundigen bijenlarven in de eerste paar dagen van het leven voordat ze werkbijen. Koninginnen worden uitsluitend gevoed met koninginnegelei. Ze zijn gemiddeld 40 procent groter dan werkbijen, 50 procent zwaarder en leven bijna twee keer zo lang. Aangenomen is dat de inname van royal jelly voor de mens wat het doet voor de bijen zullen doen. In het licht van deze verschijnselen, zijn de voedings-en chemische voordelen van koninginnegelei onderzocht. Sommige mensen hebben een allergische reactie op de stof hadden, terwijl anderen opmerken over de vele voordelen voor de gezondheid.

Voordelen van de gezondheid

Royal Jelly is rijk aan mineralen, vitaminen, aminozuren en essentiële vetzuren. Het heeft antibacteriële en antioxiderende eigenschappen. Voorstanders van koninginnegelei beweren dat het vertraagt ​​veroudering, verhoogt de eetlust, versterkt het immuunsysteem en bevordert de genezing. Anderen mee kalmeert artritis en aandoeningen van het zenuwstelsel, zoals de ziekte van Parkinson, alsmede verbetering seksuele en voortplantingsfunctie. Studies uitgevoerd in de jaren 1970 onderzocht het nut van royal jelly voor het verlichten van symptomen van de menopauze. Recente klinische studies ondersteunen een aantal van deze claims. Royal jelly is gekoppeld aan een vermindering van cholesterol in mensen, verminderde trillen bij patiënten met Parkinson, de vermindering van tumoren bij muizen en voordelen bestrijden van virale en bacteriële infecties. Echter, meer onderzoek naar de componenten van koninginnegelei en zijn geneeskrachtige functies moeten nog worden uitgevoerd.

Toepassingen

Koninginnegelei wordt genomen op verschillende manieren. In pure vorm is een gelei die koeling vereist. Het wordt vaak gecombineerd met honing die de royal jelly bewaart en die heeft ook een eigen set van voordelen voor de gezondheid. Royal jelly kan worden gevriesdroogd en meegenomen in tablet of capsule vorm of als vloeistof. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cosmetica, balsems en gezicht verzorgingsproducten alsook in producten die haargroei stimuleren.

Allergische reacties

Koninginnegelei heeft ernstige allergieën en anafylaxie bij personen geproduceerd. Veel allergie patiënten positief getest in de huid tests voor royal jelly. Volgens de Gale Encyclopedia of Alternative Medicine, Nederlandse onderzoekers rapporteerden dat royal jelly veroorzaakte astma bij sommige patiënten, leidt tot een dood. Een Japans rapport beschuldigd koninginnegelei voor een geval van gastro-enteritis. Andere mogelijke bijwerkingen van het nemen van koninginnegelei zijn slapeloosheid, hartkloppingen, agitatie en angst.

Andere factoren

Synthetische koninginnegelei de markt is gebracht, maar volgens de Gale Encyclopedia of Alternative Medicine, klinische studies blijkt dat het niet dezelfde positieve effecten oplevert bij mens of bijen (referentie 2). David Bender in een Woordenboek van de Food and Nutrition, stelt dat terwijl koninginnegelei is vol vitaminen en essentiële vetzuren, de bedragen waar het wordt geconsumeerd zou een "verwaarloosbare bijdrage" voor de menselijke gezondheid te maken.