Wat zijn de voordelen van prenatale vitamines voor de zwangerschap?

Prenatale vitamines zijn belangrijk voor vrouwen die proberen om zwanger te worden en voor vrouwen die zwanger zijn. Vrouwen die proberen zwanger te worden moeten hun lichaam voor te bereiden voor de conceptie en vrouwen die zwanger zijn behoefte aan extra voeding te delen met de baby.

Functie

Prenatale vitaminen verschillende voedingsstoffen die zijn ontworpen om de gaten in dieet van de moeder dat er mogelijk te vullen. Foliumzuur, vitamine C, ijzer en calcium zijn essentieel voor de groei van een baby die een vrouw heeft voor en tijdens zwangerschap.

Voordelen

Foliumzuur is vooral bekend voor het verminderen van de kans op een baby met aangeboren afwijkingen, namelijk een open ruggetje. Het is ook aangetoond geboorteafwijkingen waarbij hersenen en ruggenmerg verminderen. Calcium is belangrijk voor zowel de moeder als de botten van de baby. Het helpt de moeder een normale botdichtheid en botgroei voor de baby te houden. IJzer helpt zuurstof reizen in het bloed van zowel moeder als kind.

Waarschuwing

Door de geconcentreerde aard van prenatale vitamines, kunnen zij uw maagklachten. Het is vaak een goed idee om deze vitaminen met voedsel en water te nemen om eventuele bijwerkingen die u zou kunnen krijgen van het nemen van prenatale vitamines tegen te gaan.

Misvattingen

Prenatale vitamines zijn niet een volledige dosering van je dagelijkse aanbevolen waarde. Gewoon omdat u het nemen van prenatale vitamines, betekent niet dat je niet nodig hebt om extra supplementen te nemen om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen voor u en uw baby.

Potentieel

Hoe langer je nemen prenatale vitamines voorafgaand aan zwanger worden hoe meer kans je hebt op het krijgen van het volledige voordeel van de vitaminen. Als de moeder ervaart een nutritionele deficiƫntie, kan het maanden duren om de voedingsbalans van de vrouw te herstellen.