Wat zijn de voordelen van positief denken?

Wat zijn de voordelen van positief denken?

De voordelen van het positief denken zijn verwerkt door sportieve prestaties deskundigen, uitvoerend management consultants, psychologen en coaches. De kracht van de geest om de kwaliteit van het leven en de ervaring van een persoon vorm is uitgegroeid tot een leidend thema voor zowel particulieren en professionals. Studies uit de afgelopen decennia uitgevoerd hebben bevestigd dat deze voordelen zijn echt.

Achtergrond

In de jaren 1960, een boek getiteld "De kracht van positief denken" opende een geheel nieuw gebied van zelfhulp onderzoek. De auteur, Norman Vincent Peale gesproken over de relatie tussen positieve gedachten en kwaliteit van leven. Sindsdien zijn de voordelen van het positief denken veel aandacht ondergaan in termen van effectiviteit. Nog voordat Peale's boek, kan de voordelen van een positieve kijk te vinden in tal van filosofische en religieuze accounts, niet naar de algemene effecten deze gemoedstoestand kan hebben op het lichaam noemen.

Positieve Psychologie

Een vrij nieuw gebied van studie genaamd positieve psychologie richt zich op de kwaliteiten die de gezondheid en het welzijn binnen individuen en gemeenschappen in staat. Het gaat over drie primaire gebieden van gedrag - positieve individuele eigenschappen, positieve emoties en positieve instellingen - en hoe zij de kwaliteit van leven en de gemeenschap sterk beïnvloeden. Positieve psychologie werd in 1998 opgericht door Martin Seligman, Mihaly Csikszentmihalyi en Ray Fowler, die allen zijn opmerkelijk psychologen in het veld. Deze tak van onderzoek is gebaseerd op de emoties rol spelen bij menselijke aanpassing en overleving.

Aanpak van het onderzoek in de positieve psychologie

Het gebied van de positieve psychologie voert lopende onderzoeken naar de effecten van positieve ervaringen op individuen en gemeenschappen. Het richt zich op drie primaire gebieden van onderzoek - het aangenaam leven, het goede leven en het zinvol leven. Studies in het aangename leven onderzoeken hoe mensen ervaren positieve gevoelens en ervaringen binnen hun dagelijks leven. Studies in het goede leven onderzoekt de effecten wanneer individuen volledig worden geabsorbeerd in een project of taak die ze graag doet. Studies in het zinvol leven te onderzoeken de positieve effecten van de betrokkenheid van de gemeenschap op het leven van het individu.

Effecten op de geestelijke gezondheid

Er zijn talrijke studies waarin de effecten van stress op geestelijke gezondheid. Een veel voorkomende vorm van stress die we allemaal hebben meegemaakt op een of ander moment is zorgen. In wezen zorg is het tegenovergestelde van positief denken, en overmatige zorg zal ongetwijfeld leiden tot symptomen van angst. De handeling van het afspelen van negatieve gedachten over en weer uiteindelijk van invloed op iemands emotionele toestand. Wanneer dit gebeurt, kunnen psychische stoornissen te ontwikkelen. En terwijl positieve gedachten de meest realistische manier van handelen niet kan zijn wanneer de omstandigheden zijn dire, de psychologische voordelen zorgen voor helder, rustig denken en emotionele welzijn.

Effecten op het lichaam's Health

De effecten van positief denken op de algehele gezondheid van het lichaam zijn het meest duidelijk wanneer men de negatieve effecten van stress en depressie op het lichaam. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Wisconsin in 2003 om in een experiment waarbij de hersenactiviteit werd waargenomen bij patiënten die werden blootgesteld aan negatieve beelden. Het doel voor de negatieve beelden was te veroorzaken de onderwerpen om negatieve emoties te ervaren. Zes maanden later ondergingen de proefpersonen een screening om te bepalen welke effecten op het immuunsysteem werden hadden als gevolg van het experiment. Om dit te doen, onderzoekers griepprikken toegediend aan de respons lichamen antilichaam tijdens het experiment te peilen, en opnieuw, zes maanden later. De resultaten toonden een zwakkere immuunsysteem in de proefpersonen die werden blootgesteld aan de negatieve afbeeldingen.