Wat zijn de voordelen van orale anticonceptiva?

Orale anticonceptiva zijn combinaties van twee hormonen, progesteron en oestrogeen of progestageen alleen. Er zijn vele voordelen van orale anticonceptiva (de pil), met inbegrip van veiligheid, comfort, omkeerbaarheid van effecten, vrij lage kosten en de verlichting van de menstruele symptomen.

Veiligheid

Volgens Planned Parenthood, het nemen van orale anticonceptiva is aangetoond dat het veilig is. De Mayo Clinic meldt ook dat middels continue geboortebeperking (dwz niet die placebo pillen tussen hormoon pillen teneinde het aantal maandstonden) is eveneens veilig gebleken, hoewel tussentijdse bloedingen optreden.

Gemak

Met behulp van orale anticonceptie vereist slechts het nemen van een pil per dag. Bovendien, zodra een recept wordt verkregen, de pillen zijn gemakkelijk te krijgen, volgens Planned Parenthood.

Betekenis

Zodra anticonceptie wordt gestopt, kan de effecten ervan worden teruggedraaid zonder blijvende negatieve effecten. Dit betekent dat een vrouw die uit de pil gaat gemakkelijk zwanger in de toekomst kan worden.

Kosten

De kosten die gepaard gaan met het nemen van orale anticonceptiva zijn vrij laag. Volgens Geplande ouderschap, de kosten tussen vijftien en vijftig dollar per maand, naast bezoeken af ​​arts.

Reliëf

Zowel combinatie en enige progestin pillen bieden vrouwen periodes lichter en minder kramp, alsmede het verlagen van een vrouw kans op het ontwikkelen bekken ontstekingsziekte, volgens Geplande ouderschap.

Andere effecten

Planned Parenthood meldt dat een combinatie pillen hebben andere voordelen, zoals: verminderde acne; lager risico op goedaardige gezwellen in de borsten, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, sommige vormen van kanker, bloedarmoede als gevolg van ijzertekort en cysten; en de verlichting van de PMS-symptomen zoals hoofdpijn en depressie.