Wat zijn de voordelen van niacine pillen?

Wat zijn de voordelen van niacine pillen?

Niacine is een in water oplosbare vitamine B, ook bekend als vitamine B3, nicotinamide of nicotinezuur. Mensen nemen niacine pillen zoals voorgeschreven door een arts voor niacine deficiƫntie of als een toxine flush.

Functie

Niacine helpt om koolhydraten om te zetten in energie en houd je zenuwstelsel, spijsvertering, huid, haar en ogen gezond.

De Feiten

Een goed uitgebalanceerd dieet zorgt meestal genoeg niacine, maar soms wordt voorgeschreven in te vullen formulier om te helpen normaliseren cholesterolgehalte en voor problemen met de bloedsomloop.

Voordelen

Suppletie kan helpen voorkomen dat een tekort aan niacine, wat kan leiden tot een aandoening genaamd pellagra. Symptomen zijn onder meer ontstoken huid, problemen met de spijsvertering en mentale stoornissen.

Extra voordelen

Sommigen geloven niacine heeft de mogelijkheid om afvoeren van giftige afvalstoffen uit het lichaam vetweefsel. Dit wordt gedaan, zeggen ze, wanneer niacine verwijdt de haarvaten, waardoor de bloedtoevoer toegang tot de giftige stoffen.

Waarschuwing

Niacine mag alleen worden gebruikt onder medisch toezicht, omdat het ernstige bijwerkingen, zoals leverschade, maagzweren, huiduitslag of zelfs de dood kan veroorzaken.