Wat zijn de voordelen van MRI-scans?

Magnetische resonantie (MRI) scans worden gebruikt om een ​​beeld van de binnenkant van je lichaam te creëren. MRI-scans nodig patiënten om kleurstoffen binnenkrijgt om bloedvaten te markeren.

Functie

MRI scans kan worden gebruikt om tumoren, beroertes en gescheurde ligamenten diagnosticeren. Veel MRI's worden gedaan op de kop om de oorzaak van hoofdpijn, het zenuwstelsel problemen of ontwikkelingsstoornissen van de hersenen te bepalen.

Functies

Een MRI-scan combineert magnetische velden en radiofrequenties om een ​​beeld van de binnenkant van je lichaam te genereren. Terwijl de scan wordt uitgevoerd kun je niet verplaatsen.

Time Frame

Een MRI kan tussen de 45 en 90 minuten duren. Afhankelijk van wat wordt gescand, kunt u niet worden toegestaan ​​om te eten voor een halve dag voor de scan.

Voordelen

MRI-scans zijn beter dan de X-stralen op het tonen van zacht weefsel, het tonen ontsteking, detaillering bloedvaten en het creëren van cross-sectionele beelden. Bovendien wordt de patiënt niet onderworpen aan enige straling.

Waarschuwing

Als u een metalen in je lichaam, moet u uw arts te waarschuwen voor het ondergaan van een MRI omdat ze getroffen zouden kunnen worden door de magneten in de MRI-machine. Je moet ook alert uw arts om eventuele allergieën u hebt voor het geval dat u allergisch bent voor een ingrediënt in de kleurstoffen zijn.