Wat zijn de voordelen van Mirre etherische olie?

Wat zijn de voordelen van Mirre etherische olie?

Mirre wordt als even bekend als wierook in het gebruik als wierook en zalving. Weinigen weten dat de hars ook intern gebruikt als medicijn. Mirre essentiële olie heeft veel nuttige voordelen, en wordt nog steeds gebruikt in natuurlijke producten zoals tandpasta, zeep en parfums. Mirre heeft een aangename geur voor gebruik in meditatie of aromatherapie ook.

Geschiedenis

Mirre werd medicinaal meer dan 3700 jaar geleden gebruikt. Het gebruik ervan is ingeschreven op het graf van Hathseput, een Egyptische koningin uit de 15e eeuw vC Het is een van de geschenken van de Wijzen is gepresenteerd tijdens de geboorte van Christus in het Nieuwe Testament. Mirre is een hars gewonnen uit de mirre boom, die is inheems in Egypte, waar het werd gebruikt in wierook en parfums. In het oude Griekenland werd mirre olie gebruikt om wonden te helen. Kohl, een zwart poeder gemaakt van gemalen en gebrand mirre wierook, werd gebruikt om de zwarte eyeliner te maken in het oude Egypte.

Gezondheid

Mirre verlicht ontstekingen in het lichaam en bestrijdt schimmelinfecties. Het kan helpen om hoest en verkoudheid worden veroorzaakt door virale infecties te verlichten. Mirre heeft samentrekkende effect op het tandvlees en de tanden. Het wordt vaak gebruikt in natuurlijke tandpasta, mondspoelingen en gorgeldranken. De olie is ook effectief tegen microbiële infecties zoals voedselvergiftiging of infectie. Mirre stimuleert de bloedsomloop en helpt zuurstof door het lichaam circuleren. Het werkt ook om het immuunsysteem te versterken.

Meditatie

Mirre wordt verondersteld om dromen in realiteit manifesteren door het overbruggen van de verbinding tussen hemel en aarde, en de kroon en de basis chakra. Chakra's worden verondersteld om de wielen van licht of energie in het hindoeïsme zijn. De chakra begint aan de basis ligt op de geslachtsorganen, en stijgen door het midden van het lichaam kroonchakra bovenaan de weg. Het wordt vaak gebruikt als wierook met wierook en sandelhout tijdens de meditatie. In yoga en meditatie, is mirre gebruikt als een zalving over het derde oog chakra, gelegen in het midden van het voorhoofd.

Aromatherapie

Mirre olie wordt vaak gebruikt in de aromatherapie vanwege de verheffende eigenschappen. De olie is kalmerend aan het centrale zenuwstelsel en bevordert rust. Mirre ook sedatieve en antidepressieve eigenschappen bij gebruik als geur. De olie wordt verondersteld om de geest te helpen bij het openen van spiritualiteit. De geur wordt vaak gebruikt in cosmetica, parfums, zepen en detergentia door zijn aangename geur en kalmerende werking.

Waarschuwing

Mirre mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het een abortus kan veroorzaken. Mirre wordt vaak lokaal gebruikt, maar kan problemen veroorzaken met dermatitis bij mensen die een gevoelige huid hebt. Een hoge dosering kan ook een negatieve invloed op de hartslag. Mirre kan veranderingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken als intern genomen, en interfereren met therapie voor diabetes. Pure essentiële oliën mag nooit intern worden genomen, tenzij een paar druppels verdund in water. Etherische oliën zijn zeer sterk geconcentreerd, en kunnen meer ernstige bijwerkingen veroorzaken. Ook moet etherische oliën worden verdund in een drager olie voordat ze op de huid.