Wat zijn de voordelen van Medisch toerisme?

Het idee van reizen in het buitenland een medische behandeling kan radicaal lijken te veel mensen. Echter, medische toerisme, of reizen naar een andere bestemming specifiek om medische behandeling te ondergaan, is geen nieuw idee. Door de geschiedenis heen en zelfs vandaag, medisch toerisme heeft een aantal voordelen voor de patiënten.

Geschiedenis

In het oude Griekenland, individuen reisde naar Epidauria, die werd beschouwd als het heiligdom van Asklepios, de god van de genezing. Dit was waarschijnlijk de eerste medische toeristische bestemming. In de 18e eeuw in Engeland, kuuroorden waren populaire toeristische bestemmingen. Medische toeristen naar deze kuuroorden geloofden hun wateren had bevoegdheden helende om dergelijke aandoeningen zoals jicht, bronchitis en andere aandoeningen te behandelen. Het water van Lourdes zijn wereldwijd bekend sinds de jaren 1800, trekken duizenden toeristen en pelgrims per jaar.

Kostenbesparingen

Veel medische toeristen komen uit de geïndustrialiseerde landen in Europa en Azië. Hun nationale verzekeringen dekken vaak de kosten van hun behandeling, die kan worden verkregen voor minder kosten dan in hun eigen land. In de Verenigde Staten, die geen nationaal plan voor de gezondheid heeft, medisch toerisme is een frequente alternatief voor mensen zonder verzekering. Zelfs met de kosten van reizen en accommodaties, medische procedures zijn vaak veel goedkoper in het buitenland dan ze zijn voor Amerikanen die moet betalen voor zorg out-of-pocket.

Verhoogde Medische Opties

Medisch toerisme biedt ook meer medische mogelijkheden voor sommige individuen, die niet de behandeling die ze verlangen kunnen ontvangen in hun eigen landen, omdat het niet is toegestaan ​​om daar te worden uitgevoerd. Anderen reizen naar medisch toerisme bestemmingen te lange wachttijden voor medische procedures in hun eigen land te vermijden. Vaak, artsen in ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in medisch toerisme zijn hoog opgeleid en hun opleiding hebben ontvangen bij goed beschouwd westerse medische instellingen. De ziekenhuizen zijn ook vaak eersteklas instellingen.

Ontspanning

Medisch toerisme vakanties vaak waar zijn vakanties, met spa-behandelingen en andere ontspanningstechnieken beschikbaar voor recuperatie. Er is ook het extra voordeel van het toestaan ​​van de patiënten naar exotische delen van de wereld, die zij anders niet ooit zou kunnen bezoeken zien. Bovendien, vanwege de lagere kosten van de behandeling in het buitenland, patiënten kunnen vaak langs familieleden die hen kunnen helpen in hun herstel te bewerkstelligen.

Overwegingen

Medisch toerisme betreft het uitwerken van een aantal gegevens, zoals het verkrijgen van visa en medische dossiers. Veel medische toeristen het plannen van hun eigen reizen, vaak in samenwerking met ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in medisch toerisme. Medisch toerisme bedrijven kan zorgen voor veel van de logistieke details van de plannen van een medisch toerisme reis, met inbegrip van het uitwerken van de juridische kwesties met betrekking tot mogelijke problemen. Echter, zoals met elke dienst, het komt op een prijs, en patiënten moeten voorzichtig te zijn om ervoor te zorgen dat het medisch toerisme bedrijf zij omgaan met gerenommeerde is.