Wat zijn de voordelen van het gebruik van olijfolie?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van olijfolie?

Olijfolie is een van de beste dingen die je kunt toevoegen aan uw dieet. In feite is het een van de meest gezonde soorten olie die u kunt gebruiken en wordt vaak de voorkeur boven vele andere soorten olie. Door simpelweg het toevoegen van een of twee eetlepels olijfolie op je dagelijkse voeding, kunt u de kans op een aantal potentieel dodelijke ziekten te verminderen. Lees verder om nog enkele voordelen van het gebruik van olijfolie te leren.

Oliezuur

Oliezuur is geweldig voor je huid, houdt uw bloedvaten gezond en zelfs helpt voorkomen dat bepaalde vormen van kanker. Wetenschappers in Spanje gevonden dat ratten die waren gevoed olijfolie hadden significant lagere darmkanker in vergelijking met ratten die werden gevoed andere soorten olie. Sinds oliezuur is zo goed voor je huid, wordt het vaak gebruikt als ingrediënt in zeep. Oliezuur supplementen kunnen worden gekocht bij de meeste apotheken, maar het wordt vaak genoemd Omega 9.

Gezondheid van het hart

Olijfolie is goed voor je hart, want het verlaagt slechte cholesterol en verhoogt het goede cholesterol. De reden hiervoor is dat het hoog monounsaturated vetten. De meeste andere soorten plantaardige oliën bevatten meervoudig onverzadigde vetten die slechte cholesterol te verlagen, maar ook lagere goede cholesterol. De hoeveelheid onverzadigde vetzuren in olijfolie afhankelijk van de kwaliteit. Het is altijd het beste om extra vergine olijfolie te kopen als deze hebben de hoogste niveaus.

Blood Sugar

Olijfolie is gunstig als het gaat om het regelen van de bloedsuikerspiegel. Om deze reden, mensen met diabetes, of mensen die risico lopen op diabetes, moet zeker olijfolie toe te voegen aan hun dagelijkse voeding. Een dieet dat rijk is aan koolhydraten, weinig vet en heeft ongeveer twee eetlepels olijfolie per dag significant effectiever in het beheersen van de bloedsuikerspiegel in vergelijking met een dieet van alleen vetarme maaltijden. Het is zo effectief dat resultaten kan worden opgemerkt in slechts een week.

Oleocanthal

Olijfolie kunnen worden gebruikt in plaats van ibuprofen of aspirine. Het bevat een stof genaamd oleocanthal, die een natuurlijk voorkomende antioxidant en anti-inflammatoire. Sommige artsen raden het nemen van kleine hoeveelheden aspirine elke dag een gezond hart en algemene betere gezondheid te bevorderen, maar dit is niet nodig als u regelmatig olijfolie gebruiken. Olijfolie kan zelfs leiden tot onmiddellijke verlichting van de pijn. Verse extra vergine olijfolie heeft de hoogste concentratie van oleocanthal.

Weight Loss

Olijfolie zal u helpen bij het verliezen van gewicht. Iets eenvoudigs als het vervangen van verzadigde vetten met olijfolie zal merkbare resultaten in je uiterlijk binnen vier weken. Een recente studie in Spanje nam een ​​groep mannen en splitsen ze in tweeën. Elke helft had soortgelijke maaltijden met dezelfde hoeveelheid calorieën, maar voeding een groep gebruikt olijfolie, terwijl de andere groep niet. Aan het einde van vier weken had de olijfolie groep afgevallen en een lagere lichaamsvet index dan de groep met verzadigde vetten.