Wat zijn de voordelen van het gebruik van de acupunctuur?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de acupunctuur?

Gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur is gebruikt voor duizenden jaren over de hele wereld. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC), werd de praktijk alom bekend in de Verenigde Staten in de vroege jaren 1970. Voorstanders van acupunctuur geloven dat een positieve invloed energiebanen die de Chinese geneeskunde beweert zijn de sleutel tot een goede gezondheid. Wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur effectief bezighoudt met verschillende gezondheid gerelateerde onderwerpen.

Rugpijn

In de VS zijn acupunctuur best bekend voor de behandeling van rugpijn. JD Bartleson, MD, van de Mayo Clinic, meldt dat verschillende studies bevestigen acupunctuur kan chronische rugpijn te verlichten en helpen pati├źnten beter om te gaan op een dagelijkse basis. Bartleson merkt op dat de wetenschappers niet zeker weet precies hoe acupunctuur helpt bij pijn in de rug. Hij wijst erop dat, in tal van onderzoeken, acupunctuur geproduceerd dezelfde resultaten als "sham acupunctuur." Sham acupunctuur treedt op wanneer een arts alleen maar kranen een tandenstoker op dezelfde punten waar een acupunctuur naald zit vast. Beide methoden hebben aangetoond werkzaamheid bij het behandelen rugpijn, suggereert dat acupunctuur kan werken met slechts minimale inbrengen van naalden.

Andere Soorten pijn

Mayo Clinic zegt dat acupunctuur wordt gebruikt om verschillende andere vormen van pijn, zoals hoofdpijn, migraine, arbeid pijn en menstruatiepijn te behandelen. Na een beoordeling van een groot lichaam van acupunctuur onderzoek, de World Health Organization (WHO) heeft geconcludeerd dat de oude praktijk effectief behandelt migraine en spanningshoofdpijn, ten opzichte van acupunctuur en andere soorten behandelingen schijnvertoning.

Neurologische Aandoeningen

WHO de beoordeling is gebleken dat acupunctuur effectief behandelt de nawee├źn van een beroerte. De WHO doet vraag hoeveel van de impact die je kunt toeschrijven aan acupunctuur en hoeveel is toe te schrijven aan de natuurlijke genezing die de neiging heeft om te gebeuren na een beroerte. Acupunctuur toont ook belofte in het verbeteren van neurologisch herstel na een coma en het behandelen van slapeloosheid.

Aandoeningen van de luchtwegen

Acupunctuur, stelt de WHO, is aangetoond dat ze effectief bij de behandeling allergische rhinitis dan antihistamine geneesmiddelen. Het produceert ook minder bijwerkingen. Hoewel de WHO stelt dat het niet zou moeten vervangen antibiotische therapie, acupunctuur helpt omgaan met de symptomen van tonsillitis. Een sterke hoeveelheid bewijs toont de werkzaamheid van acupunctuur in de behandeling van astma. Hoewel acupunctuur niet de kwaal te genezen, het heeft een hoog slagingspercentage bij het verlichten van de symptomen, althans voor korte perioden.

Digestive Disorders

Acupunctuur aanzienlijk beter dan injecties anisodamine of morfine plus atropine in de behandeling van pijn bij aandoeningen van de maag, zoals maagzweren. Een grote hoeveelheid bewijs, zo stelt de WTO, werft het positieve effect van acupunctuur voor het relateren van de verschillende soorten van misselijkheid en braken, zoals ochtendmisselijkheid en chemotherapie-gerelateerde ziekte.

Geestelijke Gezondheid

De WHO stelt dat de geestelijke gezondheidszorg beoefenaars maken meer gebruik van acupunctuur. Acupunctuur heeft een track record van gedocumenteerd succes in de behandeling van depressie. De WHO meldt dat het eigenlijk troeven psychotherapie als het gaat om het aanpakken van concurrentie stress-syndroom. Gemengde bewijs bestaat over de gevolgen van acupunctuur op de pogingen om mensen te stoppen met roken of overmatig drinken.