Wat zijn de voordelen van het dragen van multifocale brillenglazen?

Wat zijn de voordelen van het dragen van multifocale brillenglazen?

Als je een bril te corrigeren voor veraf, kan er komen ook een punt in je leven waarop je niet langer kleine lettertjes kunt lezen dicht bij je ogen. Vroeger was dit betekenen dat je automatisch bifocale nodig zou hebben, maar je hebt wel een andere optie. Progressieve lenzen, een multi-focale lens zonder zichtbare lijnen, daadwerkelijk uitgevonden terug in 1950. Terwijl de vroege progressieve lenzen hadden hun problemen, heeft de technologie verbeterd tot het punt waar ze nu een aantal verschillende voordelen ten opzichte van bifocale.

Geen Foto's snel

Wanneer draag bifocale lenzen is er een duidelijke lijn die ene brandpunt stroom scheidt van een ander. Wanneer uw lijn van het zicht beweegt over dit splitsingspunt kan beelden lijken te springen of te verplaatsen plotseling. Hoewel veel dragers passen aan deze zonder problemen in sommige gevallen kunnen grote problemen, tot en met misselijkheid. Progressieve lenzen niet dit duidelijke scheidslijn te hebben, en het springen is geen probleem.

Meer Bereik van Afstanden

Bifocale lenzen hebben, zoals de naam suggereert, slechts twee machten lens. U kunt zien in de buurt van, of ver weg. Objecten op een gemiddelde afstand, met name computerschermen, kunnen soms in dat onhandige middenmoot die niet is gedekt door uw bifocale. Progressieve lenzen dit probleem op te lossen door het hebben van een breder scala aan brandpunten, zodat het gemakkelijk is om een ​​passende correctie voor mid-range visie vinden.

Beter Screen Posture

Een ander voordeel van progressieve lenzen voor langdurig computergebruik is dat het vaak moeilijk is het dragen van een bril met bifocale om een ​​comfortabele houding in de voorkant van het scherm te vinden. Er is eigenlijk een naam voor deze, computer vision syndrome of CVS, en je weet dat je het hebt als je dichter bij het scherm zitten en kantel je hoofd naar achter om het onderste deel van uw bifocale gebruiken. Dit leidt vaak tot spierpijn en nekklachten. De comfortabele mid-range visie gegeven door progressieve lenzen betekent dat u een normale afstand van het scherm en een meer comfortabele houding aannemen.

Meer jeugdige uitstraling

Niemand van ons wordt steeds jonger op, maar op het moment dat uw optometrist u vertelt dat u nodig bifocale misschien een schok voor velen in hun mid-40s zijn. Je hoeft niet per se te voelen of handelen oud op dit punt in je leven, en je misschien niet wilt laat je vrienden weten dat je nu extra hulp met uw visie nodig. Terwijl bifocale u een "oude" look kan geven, zullen progressieve lenzen helpen uw geheim te houden als je ervoor kiest om.