Wat zijn de voordelen van fytosterolen?

Fytosterolen zijn plantaardige vetten. Zij de natuurlijk voorkomende verbindingen in planten die als katalysator voor bepaalde planten celfuncties. Het equivalent van de fytosterolen in planten is de cholesterol in het menselijk lichaam. Inname van fytosterolen, in voedingsmiddelen en in te vullen formulier, kan u helpen om uw cholesterolgehalte te beheersen. Fytosterolen kunnen ook helpen bij het gezamenlijke gezondheid en bij het stimuleren van je immuunsysteem.

Functie

Bepaalde cellen in je lichaam proces cholesterol; ze metaboliseren zowel goede als slechte cholesterol, ofwel voor het gebruik of voor afval. Als u een overmaat aan slechte cholesterol (LDL), de slechte cholesterol "domineert" het proces. Meer slechte cholesterol blijft in het systeem en het goede cholesterol (HDL) verloren gaat. De inname van fytosterolen stelt een concurrerende omgeving. De cellen worden meer aangetrokken tot fytosterolen en zo de overtollige slechte cholesterol wordt verwerkt als afval. De goede cholesterol kan nu worden gebruikt voor cel- en orgaanfuncties.

Effecten

De fytosterolen, dan fungeren als een controle in je lichaam om het cholesterolgehalte te reguleren. Was je een supplement met fytosterolen te nemen, kan uw cholesterolgehalte terug te vallen in het normale bereik, maar het zou waarschijnlijk enkele weken duren om dit te doen. Deze plant verbinding onoplosbare, dat is, het lichaam gebruikt vervolgens beschikt ervan. Het is pas in de cholesterol verwerking cellen hebben "routinematig" erkende de plant verbinding als cholesterol dat cholesterol niveaus worden geregeld.

Voordelen

Cholesterol controle niet alleen gezondheidswinst worden toegeschreven aan fytosterolen. Beta sitosterol, een specifieke fytosterol verbinding is aangetoond dat de symptomen veroorzaakt door een vergrote prostaat te verminderen. Dezelfde verbinding wordt verondersteld om gewrichtsontsteking te verminderen door het reguleren van de synthese van cytokinen. Er zijn ook studies die fytosterolen wijzen kan de groei van kankercellen remmen.

Overwegingen

In het boek, "fytosterolen als functionele componenten Voedsel en Nutraceuticals" door Paresh C. Dutta, bespreekt de auteur de verschillende onderzoeken worden gedaan in verband met fytosterolen en kanker. Hij legt uit dat de studies zijn meestal gedaan op groepen met een gecompromitteerd immuunsysteem en terwijl er lijkt een verband tussen kanker celdood en fytosterolen zijn, het is de vraag of fytosterolen kan worden beschouwd als een preventieve of een genezing.

Bronnen

Fytosterolen in de meeste planten in lage concentraties. De voedingsmiddelen met hogere concentraties bevatten noten en peulvruchten, sinaasappels, bananen, rode biet en spruitjes. Degenen met uitzonderlijk hogere concentraten omvatten rijstzemelen, maïs, tarwekiemen en lijnzaad. Als uw cholesterolgehalte zijn binnen het normale bereik, en je bent in goede gezondheid, dient regelmatige inname van deze voedingsmiddelen een voldoende hoeveelheid fytosterolen om te helpen bij het behoud van een goede gezondheid te zijn. Mocht u een hoog cholesterolgehalte of een vergrote prostaat, of lijdt aan gewrichtsontsteking, kunt u wensen om uw arts te raadplegen over het nemen van een phytosterol supplement.