Wat zijn de voordelen van een vegetarisch?

Een vegetarisch is iemand die elke soorten vlees of vis niet verbruikt. Sommige hebben ook voorkomen dat het eten van zuivelproducten en eieren. De vaakst aangehaalde voordeel voor steeds een vegetarisch is een betere gezondheid, maar mensen die ervoor kiezen om vlees af te zien kan dit doen voor andere voordelige redenen.

Voordelen

Vegetariërs kunnen een aantal redenen voor hun keuze van levensstijl, met inbegrip van een betere gezondheid, economische voordelen, de rechten van dieren, ecologische problemen, ontdekking van interessante en smaakvolle groenten en granen, en nog veel meer te noemen. De meeste beginnen met een vegetarisch dieet om gezondheidsredenen of ethische bezwaren en dan ontdek andere voordelen als ze doorgaan op het pad.

Overwegingen

Een grote hoeveelheid wetenschappelijke studie geeft aan dat een vegetarisch dieet van volle granen, bonen, groenten, fruit, noten en zaden, samen met regelmatige lichaamsbeweging, wordt geassocieerd met een lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte in het bloed, minder hart-en vaatziekten, minder overgewicht, en minder incidentie van beroerte, diabetes, osteoporose, diverticulitis, galstenen, reumatoïde artritis, nierziekten, kanker en dementie. De gezondheidsvoordelen optreden als gevolg van een lager verbruik van cholesterol, verzadigd vet en dierlijke eiwitten, alsmede hogere inname van complexe koolhydraten en essentiële vitamines en mineralen. Er ook typisch is toegenomen inname van vezels, zoals dierlijke producten geen vezels helemaal.

Betekenis

Hoogwaardig eiwit uit bonen en peulvruchten is veel minder duur dan eiwitten afkomstig van vlees. Vegetariërs vaak vinden dat hun tabs kruidenier naar beneden gaan als ze vlees, die de neiging heeft om te worden hoger geprijsd dan vegetarische gerechten te vermijden. Echter, kan een probleem ontstaan ​​omdat vegetariërs doorgaans geïnteresseerd zijn in gezondheid of worden meer geïnteresseerd in gezonde opties als ze de levensstijl na te streven, waardoor ze de voorkeur aan verse, biologische en natuurlijke voeding, die is duurder in de regel dan de standaard commerciële en bewerkte items . De gezondheidsvoordelen kan worden beschouwd als een groot economisch voordeel ook.

Effecten

Het is gebruikelijk voor mensen om vegetariërs te worden, omdat ze ongemakkelijk met het idee van het doden van dieren voor voedsel, in het bijzonder met een verhoogde bewustwording van de dierenmishandeling die optreedt in de bio-industrie en slachthuizen. Mensen die blijven om vlees te eten, zelfs terwijl de morele kwesties moeite hen worden gedwongen om de andere kant op te kijken of voelen een zekere mate van schuld, terwijl vegetariërs vaak betrokken raken bij dierenrechtenorganisaties om de oorzaak van meer humane behandeling te bevorderen.

Waarschuwing

Vegetariërs kunnen zeker een ongezond voedingspatroon, als ze ervoor kiezen om veel bewerkte voedingsmiddelen en fast food eten. Calorierijke frites, high-suiker soda, high-natrium chips en snacks, goedkoop verwerkt gebakken goederen en grote hoeveelheden vetrijke kaas niet bijdragen aan de algehele gezondheid.

Expert Insight

Voor een vegetarische om vereiste voedingsstoffen krijgen, het beste dieet omvat de hele voedsel en het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, met 3 tot 5 porties groenten, 2 tot 4 porties fruit, 3 tot 5 porties van volkoren, 2 tot 3 porties van bonen en peulvruchten een kleine hoeveelheid verschillende noten en zaden, en af ​​en toe deel eieren en zuivelproducten indien gewenst. Deze eenvoudige voeding levert de basis van een gunstig vegetarische levensstijl.