Wat zijn de voordelen van een stoppen met roken tijdlijn?

Wat zijn de voordelen van een stoppen met roken tijdlijn?

Er zijn vele redenen om te stoppen met roken. Voor sommige mensen is gezondheid is het probleem, voor anderen, geld. Bovendien, roken is gewoon niet in de huidige samenleving aanvaardbaar is, kan het kwaad om anderen via passief roken, het maakt je haar en kleren ruiken, en er is waarschijnlijk druk van familieleden om te stoppen. Wat ook de reden is het belangrijk om een ​​duidelijke stopdatum en kennis van de gunstige effecten. Met een specifieke tijdlijn zal inspireren en je aanmoedigen om te stoppen met roken.

Maak een Quit Timeline

Het creëren van een stoppen met tijdlijn voor een stopzetting programma is een belangrijke eerste stap om een ​​langdurig en moeilijk proces. De nieuwe niet-roker moet een duidelijk idee van wat te verwachten als het stoppen proces beweegt mee en wat te verwachten als hij is de voltooiing van het herstel hebben. Het stoppen tijdlijn zal individu in haar bijzonderheden zijn, maar de basisprincipes zijn als volgt:

Waarom ben je stoppen? (Dat wil zeggen, gezondheid, familie, financiën, enz.)

Wanneer ga je stoppen? (Er moeten een stevige stopdatum en betrokkenheid bij het proces.)

Hoe ga je stoppen? (Heeft u een support systeem in de plaats en eventuele medicatie of hulp van buitenaf?)

Wat gebeurt er met je lichaam, emoties en psychologie op dag 1 en 2, week 1 en 2, en zo verder?

Een overzicht van de antwoorden op deze vragen kan je kennis te vergroten, rally uw inzet, en het genereren van de positieve mentaliteit die nodig is om deze krachtige verslaving aan te pakken.

Waarom Sigaretten Stoppen?

Ziekten, zoals hart-en vaatziekten en longkanker meestal bovenaan de lijst van redenen om te stoppen met roken. Slechts enkele van de chemische stoffen gevonden in sigaretten veilig zijn voor menselijke consumptie in grote hoeveelheden. Er zijn vele andere redenen om te stoppen met roken, zoals sociale beperkingen, kosten en cosmetische zaken als verkleurde tanden en rimpels.

Opzetten van een stopdatum

Het hebben van een plan en het vasthouden aan het zijn slechts een deel van het stoppen met roken proces. Je moet een stoppen dag in te stellen, het plannen van uw manier van hulp, zoals Chantix of nicotinevervangers, houden van een steunregeling in de plaats, worden voorbereid op tegenslagen, en vooral, je moet willen stoppen. Als je ambivalent zijn met betrekking tot het stoppen proces, dan bent u waarschijnlijk niet succesvol te zijn. Stel een doel, informeer jezelf, en omring jezelf met positieve beelden en rolmodellen, en de laatste dag je rookt een sigaret kon de eerste dag dat je de vruchten plukken van een rookvrije levensstijl.

Methoden om u te helpen stoppen

Roken heeft krachtige fysieke en psychische ontwenningsverschijnselen, en het is belangrijk om hulp te zoeken in deze moeilijke tijd. Stoppen met cold turkey (zonder enige hulp en het gebruik van wilskracht alleen) vergroot de kans dat de persoon weer te roken binnen zes tot 12 maanden. Beproefde vormen van bijstand stoppen lijnen en groepen, nicotine vervangende therapie met behulp van pleisters of kauwgom, hypnose, acupunctuur en zelfs medicijnen zoals Chantix of Wellbutrin. De toekomst niet-roker moet haar arts te vragen en onderzoek deze methoden om na te gaan waar de meeste succesvol zal zijn.

Tijdlijn Tijdens en na het proces

De American Cancer Society noemt de volgende voordelen van stoppen met roken:

20 minuten na het stoppen: Uw hartslag en bloeddruk te laten vallen.

12 uur na het stoppen: De koolmonoxide in het bloed daalt tot normaal.

2 weken tot 3 maanden na het stoppen: Uw bloedsomloop verbetert en uw longfunctie toeneemt.

1-9 maanden na het stoppen: hoesten en kortademigheid afname; cilia (kleine haarachtige structuren die slijm gaan van de longen) weer normale functie in de longen, waardoor de mogelijkheid om slijm behandelen Reinig de longen en het risico van infectie.

1 jaar na het stoppen: Het extra risico op coronaire hartziekten is de helft van die van een roker.

5 jaar na het stoppen: Uw slagrisico gereduceerd tot dat van een roker van vijf tot 15 jaar na het stoppen.

10 jaar na het stoppen: De longkanker sterftecijfer is ongeveer de helft van dat van een persoon die het roken blijft. Het risico op kanker van de mond, keel, slokdarm, blaas, baarmoederhals en pancreas verlagen.

15 jaar na het stoppen: Het risico van coronaire hartziekten is hetzelfde als een niet-roker's.

Het genezingsproces

Het lichaam heeft een verbazingwekkende vermogen om te roken schade te keren zelfs op lange termijn, zware rokers. Verbetering begint meteen en is exponentieel als de tijd gaat verder. Dit is waarom het belangrijk is om het zicht van de verbeteringen en voordelen te houden om je voortgang in kaart te brengen en geef jezelf weinig mijlpalen te vieren. Wegstrepen van de dagen op een kalender, zodat je het harde werk dat u en uw lichaam doet kan visualiseren. Grote voordelen ontstaan ​​door het stoppen met roken in slechts 24 uur. Niet alleen koolmonoxide niveaus dalen, maar de hartslag en de bloeddruk dalen tot een normaal niveau. Het risico op een hartaanval aanzienlijk vermindert. Binnen een paar dagen, smaak en geur beginnen om terug te keren naar de oorspronkelijke staat, longcapaciteit toeneemt, u niet meer ruiken als een sigaret en uw portemonnee is al dikker! Een logboek bijhouden en geniet van een tijdschrift om u te helpen begrijpen en hebben betrekking op deze en andere veranderingen als het proces beweegt langs de tijdlijn. Vergeet niet dat uw inzet uw kansen op succes zal toenemen.