Wat zijn de voordelen van een sensorische integratie Weighted Vest?

Sensorische integratie stoornis treedt op wanneer een kind niet in staat is om goed te verwerken zintuiglijke prikkels uit zijn omgeving. Kinderen die moeite hebben met het verwerken van de proprioceptieve zin hebben kunnen vaak profiteren van een zintuiglijke gewogen vest.

Wat is de Proprioceptieve Sense?

Carol Stock Kranowitz, auteur van The Out-of-Sync Child, beschrijft de proprioceptieve zin als "de positie zin." Dit verwijst naar de perceptie van zijn lichaam van het kind in de ruimte en beweging.

Wat zijn kenmerken van Proprioceptieve Dysfunction?

Sommige kinderen hebben moeite met het bepalen waar hun lichaam in de ruimte te hebben. Dit zijn de kinderen die vaak crashen in en ontroerende dingen, met behulp van objecten en het spelen van ruwweg. Ze geven vaak de voorkeur zeer strakke kleding. Anderen hebben zeer slechte fijne motoriek en grove motorische coördinatie. Weer anderen hebben een extreem slechte houding.

Wat is een Sensory Weighted Vest?

Een zintuiglijke gewogen vest is letterlijk een vest met gewichten binnenkant genaaid of aan de binnenkant van de zakken in het vest. Ze kunnen worden gebouwd thuis of besteld geprefabriceerde van speciale bedrijven. Ergotherapeut van uw kind zal de juiste gewichten en de goede planning voor het dragen van het vest te bepalen.

Wat zijn de voordelen van een Sensory Weighted Vest?

Omdat de zintuiglijke gewogen vest zorgt voor een constante en gelijkmatige diepe druk, wordt het kind het ontvangen van de zintuiglijke input ze hunkert. Ze is zich meer bewust van de positie van haar lichaam in de ruimte en kan haar bewegingen beter te beheersen. Motorische coördinatie en ruimtelijke beleving verbetert. Ze is meer rustig en geconcentreerd, waarmee ze zich beter concentreren op de taken bij de hand.

Wat kan Verbeter de voordelen van een Sensory Weighted Vest?

Ergotherapeut van uw kind zal een speciaal sensorisch dieet, afgestemd op de specifieke individuele behoeften van uw kind voor te schrijven. De OT zal richtsnoeren over hoe de uitvoering van dit dieet thuis, alsmede het verschaffen van therapie sessies. Volgt deze plannen zullen de voordelen van het vest te maximaliseren.