Wat zijn de voordelen van een HSA vergeleken met een PPO?

Wat zijn de voordelen van een HSA vergeleken met een PPO?

Een preferred provider organisatie (PPO) is een type van de particuliere ziektekostenverzekering. Een PPO werkt met een netwerk van voorkeur artsen, specialisten, ziekenhuizen en klinieken, en de klanten die gebruik maken van deze middelen te betalen een lager tarief voor hun gezondheidszorg. Een gezondheid spaarrekening (HSA), aan de andere kant, is een uitgaven rekening gefinancierd met pre-tax dollars. De HSA wordt gecombineerd met een hoog eigen gezondheid plan (HDHP) en gebruikt om de medische kosten niet gedekt door de verzekering te betalen.

Lagere maandelijkse premies

Sinds een HSA is per definitie gepaard met een hoog eigen gezondheid plan, kunnen de deelnemers genieten van lagere maandelijkse premies op hun ziektekostenverzekering. Als eigen risico omhoog gaan, premies hebben de neiging naar beneden te komen, en dit kan een aanzienlijke besparing opleveren in de loop van een jaar. De tarieven voor HDHP dekking lopen sterk uiteen, maar ze hebben de neiging moet minder kostbaar dan de traditionele PPO en HMO dekking te zijn. Veel werkgevers bieden nu HDHP dekking gecombineerd met een HSA dat gedeeltelijk of volledig door het bedrijf wordt gefinancierd. Daarnaast HDHP dekking en HSA plannen zijn op grote schaal beschikbaar op de individuele gezondheidszorg markt.

Fiscale besparingen

Een van de grootste voordelen van een HSA-account is dat het wordt gefinancierd met pre-tax dollars. Als u uw HSA financieren door middel van loonheffing, komt het geld dat u in niet mee voor uw belastbaar inkomen. Dit verlaagt uw belastingen en helpt u meer geld te besparen. Als u de HSA te financieren, buiten van uw werkgever, kunt u een fiscale aftrek voor de hoeveelheid die u in wanneer u uw belastingen te nemen. Afhankelijk van uw fiscale situatie, kan dit ofwel vergroting van de grootte van uw terugbetaling of verminderen uw belastingplicht.

Meer flexibiliteit

Een gezondheid spaarrekening is ontworpen om consumenten geven meer controle over hoe en waar ze besteden hun gezondheidszorg dollar. Het idee achter de HSA is dat wanneer consumenten betalen voor de gezondheidszorg uit hun eigen zak, zullen zij slimmer shoppers en meer slimme consumenten van diensten in de gezondheidszorg. Het hebben van een eindige hoeveelheid geld te besteden verhoogt de kans dat de consument zal vragen over de kosten van een medische dienst of procedure upfront en zoeken naar de beste waarde, althans voor niet-hulpdiensten. De HSA geeft ook de consument meer flexibiliteit over de manier waarop ze uitgeven die pre-tax dollars, omdat het geld kan worden gebruikt om te betalen voor een gastheer van de zorguitgaven.

Rollover Money

Een aantrekkelijke eigenschap van een HSA is dat het geld over kan rollen van jaar tot jaar. Als u niet al het geld dat u gereserveerd in uw HSA tegen het einde van het jaar te gebruiken, die resterende middelen simpelweg doorgeschoven, en je kunt ze gebruiken als u wilt. Eventuele aanvullende middelen je in gewoon krijgen toegevoegd om het geld al op de rekening, en na verloop van tijd kunt u het opbouwen van een aanzienlijke appeltje voor de dorst. Dit kan een grote hulp zijn als u last hebben van een katastrofisch ziekte langs de lijn.