Wat zijn de voordelen van de Substance Abuse Recovery?

Wat zijn de voordelen van de Substance Abuse Recovery?

Middelenmisbruik is een ziekte die moeilijk te overwinnen. In tegenstelling tot andere aandoeningen zoals kanker of longontsteking, een verslaafde heeft de bewuste keuze om beter te worden en om te gaan met zijn alcohol-en drugsmisbruik probleem voordat u kunt herstellen maken. Hoewel het herstel is een uitdagend proces, het komt met een aantal voordelen.

Fysiek

Ongeacht de stof die u misbruiken, is het waarschijnlijk het nemen van een tol op je lichaam. Uw fysieke verschijning kan tijdens drugsmisbruik zijn afgenomen. Mogelijk zijn afgevallen door de effecten van de drugs of door ondervoeding als gevolg van drugsmisbruik. Niet alleen kan uw fysieke verschijning worden beïnvloed, maar uw interne organen, kan er schade van drugsmisbruik hebben opgelopen. Als je herstel te zoeken, kan je lichaam beginnen te genezen van die ziekte. Als u een intraveneuze drugsgebruiker, zult u ook uw risico op een dodelijk virus, zoals HIV of hepatitis, door te streven naar herstel stof afnemen.

Emotionele

Hoewel de fysieke effecten van alcohol-en drugsmisbruik zijn vele, de emotionele gevolgen zijn niet gering ook. In de loop van een verslaving, kan een verslaafde vrienden en familie te vervreemden. Zij kunnen relaties onherstelbaar beschadigen. Helaas, herstellende van drugsmisbruik niet automatisch herstellen gebroken relaties, maar een poging om hulp te krijgen kan worden gezien als een positieve stap in de goede richting, en in sommige gevallen beginnen de weg naar de wederopbouw van een relatie.

Mentaal

Middelenmisbruik heeft ook negatieve effecten op de gebruiker mentale toestand. Volgens McLean Hospital psychiater David Brendel, zijn drugsgebruik en depressie nauw met elkaar verbonden. Als u het herstel in te winnen bij uw drugsmisbruik, kunt u uw depressie verdwijnen zien. Depressie kan gepaard gaan met angst en paranoia ook. Behandeling voor middelenmisbruik kan helpen deze ongewenste symptomen zo goed verminderen. Drugsgebruik verandert ook de chemie van de hersenen. Hoewel drugsmisbruik herstel kan niet helemaal terug je hersenen chemie, na verloop van tijd zult u een aantal van uw tolerantie betekent dat je hersenen chemie normale nadert verliezen.