Wat zijn de voordelen van de grove motoriek?

Grove motoriek zijn een categorie van vaardigheden die een persoon is in de controle van hun grotere spieren. De romp, armen en benen zijn alle gebieden van het bruto spier. Kinderen ontwikkelen hun controle van de bruto spieren vanaf de geboorte, het verplaatsen van hun hoofd en de romp vast totdat ze zitten, kruipen, en uiteindelijk leren hoe om te staan ​​en te lopen. De ontwikkeling en controle van deze spieren hebben een aantal voordelen en voordelen.

Fijne motoriek

Een van de grote voordelen van de grove motoriek is dat zij zullen leiden in de tijd naar de ontwikkeling en verfijning van een persoon de fijne motoriek. Grove motoriek te gaan met grote spiergroepen en grotere acties, terwijl de fijne motoriek te gaan met de kleinere spiergroepen die dingen verwerken, zoals grijpen. Fijne motoriek zijn noodzakelijk voor kunstenaars en typisten, en voor het schrijven met een pen of potlood. Als zodanig zullen kinderen die hun grove motoriek grondiger te ontwikkelen ook een grondiger controle van hun fijne motoriek in de toekomst.

Atletiek

Het hebben van een goed begrip van de grove motoriek is zeer gunstig in atletiekwedstrijden. In staat om te rennen, springen, gooien en gewichten heffen alle betrekken een groot deel van de bruto-motorische vaardigheden. Hoe beter mensen te leren kennen en kunnen de grotere spieren te gebruiken in hun lichaam, en hoe beter de spiergroepen samen te werken, hoe beter hun prestaties in een bepaalde sport zal zijn. Gelukkig kunnen atleten grove motorische vaardigheden leren en verbeteren ze met de praktijk. Ze meer ze werken op het, hoe beter ze zullen zijn.

Ruimtelijke relaties

Als kinderen ontwikkelen hun grove motoriek door middel van spel, zoals hardlopen, springen en klimmen, zullen ze beginnen te begrijpen door middel van de uitoefening van hun eigen lichaam hoe ze zich verhouden tot de rest van de wereld. Praktijk van grove motoriek verbetert dieptezicht, evenwicht en een gevoel van een laterale wereld. Als zodanig degenen die regelmatig op deze spiergroepen vaak een fijn afgestemde evenwicht zijn, en wanneer zij in verband met iets anders heen als ze bewegen.