Wat zijn de voordelen van curcumine of kurkuma?

Curcumine is een plantaardige stof gevonden in de specerij kurkuma genoemd. De Latijnse naam is Circuma longa, en het kan best bekend om zijn pittige, opwarming culinaire attributen. Kurkuma groeit in overvloed in India, en de wortelstokken worden traditioneel geoogst en in gedroogde vorm verkocht in poeders, thee, extracten of capsules.

Culinaire toepassingen

Kurkuma is het meest bekend om zijn gebruik in curry. Het toevoegen van curry aan het dieet kan de meest plezierige manier om de voordelen van curcumine te krijgen zijn.

Antioxidant Voordelen

Curcumine kan helpen neutraliseren vrije radicalen en verminderen schade door hun vorming.

Anti-inflammatoire voordelen

Curcumine kunnen niveaus van enzymen verantwoordelijk voor ontsteking verminderen, waardoor het een mogelijke steun inflammatoire aandoeningen zoals artritis.

Vaatstelsel Voordelen

Voordelen voor de bloedsomloop kan een afname van bloedplaatjes aggregatie, voorkomen van vorming van tandplak in de slagaders en verbetering van de algehele bloedcirculatie.

Overwegingen

Curcumine geeft voordelen in de behandeling van diabetes, spijsverteringsstoornissen, kanker, oogontsteking, en virale of bacteriƫle infecties. Verdere studies zijn nodig om te bepalen van de omvang van de uitkering curry's.

Waarschuwing

Degenen die een obstructie van de galwegen, bloedverdunners of andere gezondheidsproblemen voorwaarden moet een professionele zorgverlener over de veiligheid van curcumine te raadplegen.