Wat zijn de voordelen van banaba?


De banaba bush is een houtachtige bladerde plant met oorsprong in de Zuid-Pacific en India. De plant heeft vele toepassingen, waaronder als een effectieve behandeling voor urineweginfecties. Banaba is ook bekend om gezondheidsvoordelen aan mensen lijden aan hoge cholesterol en diabetes.

Geschiedenis

De banaba struik, die inheems is in de eerste plaats naar India, kan heel vaak in Australië en de Filippijnen te vinden. De plant werd voor het eerst gecatalogiseerd door Carolus Linnaeus, een Zweedse arts en botanicus. Banaba is gebruikt voor het regelen van de bloedsuikerspiegel voor jaren onder de mensen van Oost-Azië.

Identificatie

De banaba bush is ook bekend als de crêpe mirte en is beroemd om zijn elegante bloemen en donkere schors, die het hele jaar door weg te loodsen in grote stukken. De bladeren, de meest gebruikte onderdelen, die in het algemeen tussen 3 en 10 cm lang en de bus kan groeien enorm groot; de meeste soorten zijn klein tot middelgroot. De Bush kan worden geteeld in bijna elk klimaat.

Methoden

De meest voorkomende wijze van gebruik is van oudsher om de bladeren te brouwen in een sterke en bittere thee. De populariteit van kruiden en holistische medische alternatieven heeft geleid tot de beschikbaarheid van de banaba-extract in de vorm van zachte gel capsules.

Toepassingen

Het extract van de banaba is goed voor het helpen om infecties van de urinewegen te verlichten. De bus is ook gekoppeld aan een vermindering van cholesterol en de verlaging van de bloedsuikerspiegel bij diabetes patiënten. Er is bewijs dat aangeeft dat regelmatige consumptie van de thee nierstenen kan verlichten en de kans van stenen in de galblaas te verminderen.

Waarschuwingen

Deze informatie is alleen voor referentie doeleinden. Voor het begin van elk type van behandeling, moet een arts of professioneel medisch adviseur geraadpleegd worden. Er zijn geen goed gedocumenteerde contra-indicaties, maar omwille van de planten 'vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, is het verstandig om banaba gebruiken met de nodige voorzichtigheid.