Wat zijn de verschillende statines?

Wat zijn de verschillende statines?

Statines zijn een van de meest voorgeschreven klassen van geneesmiddelen vandaag. Terwijl in de eerste plaats gezien als cholesterolverlagende medicijnen, ze hebben nog vele andere voordelen, zoals het verlagen van het risico op een hartaanval en de dood bij mensen met coronaire hartziekte (CAD). Statines zijn de eerste drug verhoogde LDL cholesterol of "slechte" cholesterol behandelen. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in de markt in de jaren 1980.

Atorvastatine

Atorvastatine of Lipitor wordt geproduceerd door Pfizer. Pfizer dat Lipitor is de meest onderzochte statine op de markt. Lipitor is 100 procent synthetische vergelijking met andere statines die zijn afgeleid van schimmel. Lipitor is ook effectief bij het verlagen van triglyceriden.

Simvistatin

Simvistatin of Zocor werd door de FDA goedgekeurd in 1991. Deze krachtige statine kan LDL-cholesterol met 50 procent. Zocor wordt geproduceerd door Merck & Co. Het kan worden ingenomen door pati├źnten zo jong als 10 jaar oud. Mensen allergisch zetmeel, talk, cellulose, lactose, magnesiumstearaat, ijzeroxiden of titaandioxide mogen Zocor te nemen, omdat deze werkzame bestanddelen in het geneesmiddel.

Pravastatine

Pravastatine, merknaam Pravachol of Pravigard, is vervaardigd door Bristol-Meyers Squibb. Het werd door de FDA goedgekeurd in 1991 en is afgeleid van een schimmel genaamd Nocardia autotrophica. Het kan worden ingenomen door kinderen zo jong als 8 jaar oud.

Fluvastatine

Fluvastatine, of Lescol of Lexcol XL werd goedgekeurd voor gebruik in 1993. Het wordt vervaardigd door Novartis en is een van de mildere statines.

Lovastatine

Lovastatine wordt vervaardigd door Merck en Co. en is FDA goedgekeurd in 1987. Het wordt ook verkocht onder de merknamen Mevacor, Advicor en Altoprev gegeven. Het is beschikbaar in zowel reguliere als time-release tabletten. Grote hoeveelheden grapefruitsap dient te worden vermeden tijdens het gebruik van Mevacor.

Rosuvastatine en Pitavastatine

Rosuvastatine of Crestor wordt vervaardigd door AstraZeneca en is goedgekeurd voor gebruik in 2003. Het is een van de sterkste en meest effectieve statines. Onlangs is bekritiseerd voor het niet grondig onderzocht alvorens de markt. Pitavastatine, of Livalo is de nieuwste aankomst in de statine markt. Het wordt vervaardigd door het Japanse bedrijf Kowa en is gebruikt in Japan sinds 2003. Het door de FDA werd goedgekeurd in augustus 2009 en zal beschikbaar zijn in de Verenigde Staten in 2010.