Wat zijn de verschillende soorten van Mouth Guards?

Veel atleten die hebben deelgenomen aan georganiseerde sport zullen bekend zijn met de mond bewakers zijn. Een gebitsbeschermer is een apparaat ontworpen om de drager 'de tanden te beschermen tegen schade in geval van een klap op de mond of kaak. Tandbeschermers komen in verschillende soorten, en elk is gemaakt van een ander soort plastic. Mond bewakers zijn zeer effectief en zijn een noodzaak in contact sporten zoals voetbal, boksen en worstelen. Een gebitsbeschermer worden gedragen wanneer een activiteit wordt uitgevoerd wanneer er een risico geraakt in de mond of kaak regio.

Stock Mond Guards

Een voorraad gebitsbeschermer kan worden gekocht in een sportwinkel of drogisterij. Een voorraad gebitsbeschermer is de minst dure type gebitsbeschermer, want het biedt de minste bescherming. De reden voor het gebrek aan bescherming omdat deze rubber of polyvinyl afschermingen vooraf vervaardigd in slechts enkele algemene formaten. Dat betekent dat de gebitsbeschermer mag geen tanden van de gebruiker past precies, waardoor er gaten in bepaalde plaatsen. De generieke sizing kan ook leiden tot ongemak, en de minder-dan-ideale pasvorm kan de drager om problemen met spreken of ademhalen als de kaak moet worden gesloten om de bewaker op zijn plaats te houden.

Kook-en-Bite Mouth Guard

De kook-en-bijt gebitsbeschermer is gemaakt van thermoplastisch. Thermoplastische wordt zeer buigzaam bij verwarming. Dit is waar de bewaker zijn naam krijgt, omdat de gebruiker het zal zetten in kokend water tot het soepel wordt. Hij zal vervolgens de bewaker in zijn mond, bijten, en gebruik maken van zijn tong, vingers en wangen aan de bewaker stevig drukken tegen alle tanden en tandvlees, totdat een perfecte pasvorm wordt bereikt. Vandaar dat zodra de plastic afkoelt, zal de kook-en-bijt gebitsbeschermer verharden en houdt de vorm van de mond van de gebruiker, waardoor een veel betere pasvorm dan een voorraad gebitsbeschermer en een betere bescherming. Basic kook-en-bijt mond bewakers zijn er in verschillende maten, dus de gebruiker moet ervoor zorgen dat de ene gekocht is groot genoeg om alle tanden te dekken, maar niet zo groot dat het veroorzaakt kokhalzen. Er zijn een aantal nadelen aan de kook-en-bijt gebitsbeschermer. Ten eerste, als het niet goed is gegoten, het plastic kan worden te dun uitgerekt in een aantal gebieden, die de bescherming van dat gebied zal verminderen, en er kan ongemak zijn in gebieden waar het plastic is te dik.

Custom-Fit Mouth Guards

Custom-fit mond bewakers zijn de duurste type, maar bieden ook de grootste hoeveelheid van de bescherming. Een custom-fit gebitsbeschermer moet worden verleend door een tandarts. De tandarts zal een gipsen afgietsel van de tanden van de gebruiker te maken, en van die cast een laboratorium een ​​gebitsbeschermer die precies de tanden van de gebruiker past zal maken. Custom-fit mond bewakers zijn meer comfortabel en past zo goed dat de gebruiker duidelijk kan praten tijdens het dragen van het. Er zijn verschillende manieren waarop een pasklare gebitsbeschermer kan worden geproduceerd, afhankelijk van de sport of wat de gebruiker wil. De gebitsbeschermer kan worden gemaakt met een harde buitenschaal met een zachtere bekleding, of kan worden gemaakt van verschillende kunststoffen zoals acryl dat dezelfde consistent te zijn.