Wat zijn de verschillende soorten van Elektroscoop?

Wat zijn de verschillende soorten van Elektroscoop?

Elektroscopen gebruiken mechanische middelen te helpen bij het opsporen van elektrische ladingen in stoffen. Elektroscopen gecreëerd door verschillende uitvinders de jaren, met verschillende materialen of verschaffen modificaties in het ontwerp. Echter, slechts drie belangrijke types van elektroscopen blijven populair vandaag voor wetenschappelijk gebruik en demonstraties in het klaslokaal - het merg bal, golf blad en draai. Elektroscopen met schubben die specifieke metingen toelaten staan ​​bekend als elektrometers of voltmeters.

Merg Ball

Een merg bal electroscoop bevat een kleine lichtgewicht bol een niet-geleidende substantie opgehangen door een zijden draad bevestigd aan een geïsoleerde stand. Objecten worden dicht bracht de bal en als theyâ € ™ re gebracht, zullen ze de bal aan te trekken. Merg ballen worden opgeladen wanneer theyâ € ™ ve raakte een geladen voorwerp, waardoor wetenschappers om ook de polariteit van objecten op basis van de bekende bal lading in overeenstemming met de wetten van de polarisatie te testen. De elektroscoop krijgt zijn naam van de oorspronkelijke inhoud van de lichte bal, merg.

Bladgoud

Het bladgoud elektroscoop biedt een grotere gevoeligheid dan de eerdere merg bal model. Om dit soort elektroscoop voorstellen, foto een geleidende basis met een klokvormige jar - meestal van glas - over. Opgehangen aan de binnenzijde van de pot is een koperen staaf met twee dunne repen bladgoud aan het einde. Bovenop de pot, in contact met de koperen staaf, ligt een metalen plaatje. Mensen gebruiken het bladgoud elektroscoop door het aanraken van een item om de metalen plaat op de bovenkant van de pot. Opgeladen items zal het goud veroorzaken laat uit elkaar te spreiden. Sterker belast items kan hetzelfde effect vanaf een korte afstand zonder contact veroorzaken.

Spinnen

Het derde type elektroscoop is de spin elektroscoop. De rotatie electroscoop wordt vaak gebruikt om statische elektriciteit te tonen, waardoor het een nietje in veel wetenschappelijke klassen. De spin elektroscoop bestaat uit een niet-geleidende plaat met een metalen staaf steken van het centrum. Deze staaf heeft een loodrechte stang bevestigd aan de top, hetgeen weer twee gehoekte uiteinden. De spin elektroscoop zullen draaien als benaderd met een geladen voorwerp zoals een wrijving staaf. De spin elektroscoop is de meest fundamentele van alle verschillende soorten elektroscoop.