Wat zijn de verschillende soorten van draagbare zuurstof tanks?

Wat zijn de verschillende soorten van draagbare zuurstof tanks?

Zuurstof levering systemen hebben grote vooruitgang geboekt in de afgelopen jaren als het gaat om draagbaarheid en gemak. Hoewel draagbare zuurstof tanks zijn zeer veilig, er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die altijd moeten worden nageleefd om alle zuurstof levering systemen. Waarschijnlijk de meest belangrijke ding om te onthouden is om niet te roken, of laat iemand anders om te roken, rond een zuurstoftank of levering systeem als vonken van de zuurstof kan ontbranden waardoor het gezicht brandwonden.

Gecomprimeerde zuurstof

Zuurstof in gecomprimeerd zuurstof cilinders opgeslagen als een gas. Wordt geregeld door een regulator en een debietmeter die naar de tank is bevestigd. Zuurstof wordt geleverd door middel van een lichtgewicht, tweeledige buis heet een nasale canule. Tanks variëren in grootte van klein genoeg om te dragen om grote bedrijven op wielen, maar ook de kleintjes kunnen zwaar zijn. Jerrycans moet rechtop worden bewaard en met zorg behandeld als de zuurstof is onder extreme druk. De draagbare jerrycans moet in lege toestand worden vervangen. Dit soort systeem wordt meestal gebruikt door mensen die geen zuurstof nodig hebben de hele tijd, alleen tijdens het lopen of het uitvoeren van een soort van taak.

Vloeibare zuurstof

Zuurstof wordt vloeibaar bij zeer koude temperaturen. En dan verandert in een gas als opgewarmd. Een vloeibare zuurstof systeem heeft een grote, vaste eenheid die kleine, draagbare containers (6-8 kg) worden gevuld. Draagbare bussen zijn beschikbaar met een schouderband, zodat zij kunnen worden gedragen, of een kar met wielen die naast de patiënt kan worden getrokken. Vloeibare zuurstof neemt minder ruimte in dan samengeperste zuurstof en bij voorkeur door mensen die zeer actief, maar is duur in gebruik. Het is belangrijk op te merken dat dit soort draagbare jerrycans zijn niet toegestaan ​​in vliegtuigen. Ook kunnen vloeibare zuurstof worden opgeslagen voor langere tijd, omdat het zal verdampen.

Zuurstofconcentrators

Zuurstof concentrators zijn meestal stationaire eenheden die werken op elektriciteit. Ze kunnen niet worden gebruikt voor draagbare cilinders af, maar batterijen draagbare modellen zijn beschikbaar. De draagbare apparaten worden geleverd in verschillende uitvoeringen; een is ongeveer de grootte van een rugzak en heeft wielen. Een andere is de grootte van een grote thermosfles en is zeer licht (ongeveer 6 pound). Dit systeem haalt zuurstof uit de lucht in de kamer kan leveren zuurstof bij een hoge stroomsnelheid. Zuurstof concentrators zijn misschien wel het makkelijkst te onderhouden als ze vereisen geen bijvullen. Ze zijn ook goedkoper dan de twee andere types. Een ander voordeel van dit type is dat draagbare zuurstof concentrators zijn toegestaan ​​door de meeste commerciële luchtvaartmaatschappijen. Een dergelijk systeem heeft vaak de voorkeur voor mensen met langdurige zuurstof therapie.