Wat zijn de toepassingen van papierelektroforese?

Papierelektroforese bereikte algemeen gebruik in 1950. Het is een wetenschappelijke werkwijze voor het scheiden van een stof om de samenstelling te bepalen. Brede vertakkingen van deze methode en de daaruit voortvloeiende nieuwere elektroforese technologieën hebben gediend wetenschappelijke en andere industrieën ook.

Hoe het werkt

Zoals beschreven door C. Dennison in zijn boek "A Guide to Protein Isolation" in papierelektroforese een strook filtreerpapier verzadigd in een vloeibare bufferoplossing om elektrische geleidbaarheid te bevorderen. Elk einde van de papierstrook wordt in een reservoir met meer bufferoplossing. Een monster van een te analyseren stof wordt in het midden van de papierstrook. Elektriciteit bij relatief hoge spanning wordt vervolgens door de papierstrook. Hierdoor zullen de moleculen in het monster te scheiden in banden afhankelijk van hun elektrische lading. Wetenschappers kunnen dan bepalen de samenstelling en verhoudingen van het oorspronkelijke monster.

Wetenschappelijke toepassingen

Het belangrijkste gebruik van papierelektroforese dat analyse. Wetenschappers hebben deze techniek in veel wetenschappelijke experimenten gebruikt als een manier om te bewijzen of weerleggen hypothesen of de werkzaamheid van behandelingen met geneesmiddelen te bepalen. Volgens de Encyclopedia of Public Health zet men een bepaald papierelektroforese test, genaamd de Western blot de aanwezigheid van humaan immunodeficiëntievirus (HIV) in bloedmonsters detecteren. Daarnaast zijn andere vlek testen helpen bij het opsporen van de soort en de hoeveelheid DNA en RNA in bemonsterde materialen, die grote gevolgen hebben voor forensisch onderzoek heeft. Bovendien kan het papier elektroforese worden gebruikt voor het testen van de geschiktheid van de gemeentelijke watervoorzieningen, toxiciteit van afvalwater en andere milieu-componenten.

Drug Testing

De drug-testing industrie heeft papierelektroforese gebruikt om de aanwezigheid van illegale of recreatieve drugs in sollicitanten en verdachten te bepalen. Verder sport instanties als het Internationaal Olympisch Comité heeft gebruikt de technologie om atleten verdacht van de inname van illegale prestatieverhogende supplementen te screenen.

Inkt Analyse

Inkten zoals die worden gebruikt om af te drukken valuta en controles bestaan ​​uit diverse chemische makeups. Onderzoekers en forensische wetenschappers hebben papierelektroforese gebruikt sinds de jaren 1950 tot inkten analyseren. Resultaten van deze tests helpen bij het bepalen van de authenticiteit van vermoedelijke vervalsingen, vervalsingen en andere frauduleuze documentatie.

E-Paper

E Ink gebruikt elektroforetische technologie in baanbrekende elektronisch papier display (EPD) technologie. Het bedrijf bedacht een elektronische inkt die bestaat uit miljoenen minuut microcapsules, ongeveer 100.000 per vierkante centimeter van papier, met daarin een heldere vloeistof, waarbij positief geladen deeltjes van de ene kleur en negatief geladen deeltjes van een contrasterende kleur wonen. Wanneer een elektrisch veld wordt aangebracht op een papier of film bedrukt met inkt, alle deeltjes van een lading naar de oppervlakte, afhankelijk van de polariteit van de stroom. Als bijvoorbeeld alle positief geladen deeltjes stijgen en ze zwart, het afdrukken wordt weergegeven als zwart. Omkeren van het elektrische veld zorgt ervoor dat de deeltjes van de andere polariteit en kleur te stijgen.

Deze technologie wordt gebruikt voor horloges, mobiele telefoons en andere draagbare elektronica, alsmede voor bewegwijzering. De lage spanning nodig maakt deze items enorm goedkoop te bedienen.