Wat zijn de toepassingen van Albuterol?

Wat zijn de toepassingen van Albuterol?

Albuterol is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen van de luchtwegen zoals astma, chronische bronchitis en emfyseem. Het is een bronchodilator die werkt doordat de luchtwegen spieren te ontspannen en het vergroten van de luchtstroom naar de longen. Het wordt ook gebruikt voor de preventie van bronchospasmen bij mensen reversibele obstructieve luchtwegaandoeningen.

Identificatie

Albuterol is een recept geneesmiddel. Mensen die worden voorgeschreven Albuterol het algemeen hebben astma, of oefening geïnduceerde astma (astma, dat ongeveer als gevolg van de uitoefening van zware lichamelijke inspanning wordt geleverd). Albuterol wordt gebruikt voor het beheren en kalmeren obstructies van de luchtwegen (ook wel bekend als bronchospasmen) bij personen die deze aandoeningen hebben.

Voorzichtigheid

Albuterol is niet veilig of geschikt zijn voor iedereen om te gebruiken. Als u allergisch bent voor Albuterol, moet je niet nemen onder alle omstandigheden. Ook zijn er bepaalde omstandigheden die kunnen kan onveilig albuterol voor u. Deze aandoeningen omvatten inbeslagneming gerelateerde aandoeningen (zoals epilepsie), hypertensie, congestief hartfalen, hart-en vaatziekten, een overactieve schildklier, diabetes en hartritmestoornissen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Er zijn een aantal mogelijke voorkomende bijwerkingen van deze luchtwegverwijder. Deze bijwerkingen zijn waarschijnlijk laag zijn en meestal snel verdwijnen. Echter, als de bijwerking of effecten aanhouden of te intensiveren met de tijd, moet u uw arts te raadplegen. Deze bijwerkingen zijn een droge keel, droge mond, duizeligheid, angst, nervositeit, hoofdpijn, slapeloosheid, heesheid, hoesten, keelpijn, verstopte neus of loopneus, spierpijn en diarree.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen van Albuterol zijn zeldzaam, maar mogelijk. Moeten ze zich voordoen, moet u dringende medische hulp te zoeken. Deze ernstige bijwerkingen zijn pijn op de borst, snelle, onregelmatige en bonkende hartslag, bronchospasmen (borst zwaarte, piepende ademhaling en ademhalingsproblemen), laag kaliumgehalte (symptomen zijn onder meer plassen, extreme dorst, desori├źntatie, verwardheid, spier slapte of zwakte, pijn in de benen , en ongelijkmatige hartslag) en ernstig hoge bloeddruk (verschijnselen zijn onder meer kortademigheid, pijn op de borst, angst, zoemende binnen de oren, wazig zicht en extreme hoofdpijn).

Misbruik

Naast normaal gebruik voor het behandelen respiratoire aandoeningen zoals astma, kan Albuterol worden misbruikt. Het heeft stimulerende eigenschappen en kan de bloeddruk en de hartslag verhogen. Sommige mensen zouden dit medicijn misbruiken vanwege de stimulerende mogelijkheden. Ook Albuterol kan leiden tot gewichtsverlies, dus sommige mensen kan het misbruik en verkeerd gebruik het voor dat doel.