Wat zijn de tests voor Hyperlipidemia?

Hyperlipidemie testen omvatten die voor totaal cholesterol, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol en triglyceriden in het bloed. Hoge niveaus van totaal cholesterol, LDL en triglyceriden en lage HDL, waarschijnlijk leiden tot hartziekte. Naast veranderingen in dieet en levensstijl, kan een aantal medicijnen vetgehalte in het bloed.

Wat is hyperlipidemie?

Hyperlipidemie is de voorwaarde dat een overmaat van vetten --- wetenschappelijk "lipiden" --- in het bloed. Wanneer een medisch professional zegt u hyperlipidemie, betekent u bij hoge cholesterol of een hoog gehalte aan triglyceriden, of beide. Dit is waarschijnlijk versnelde ophoping van plaque op de wanden van de slagaders, beperken de bloedstroom en harden van de slagaders. Dit verhoogt het risico op hartaandoeningen, beroertes en andere ziekten.

Tests voor Hyperlipidemia

Hyperlipidemie veroorzaakt meestal geen symptomen op het podium wanneer het het meest zinvol om het te behandelen. Om deze reden zal uw arts een bloedonderzoek aanvragen --- meestal, ongeveer om de vijf jaar na de leeftijd van 20. Deze tests zullen totaal cholesterol, triglyceriden, high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol en low-density lipoprotein (LDL) te meten cholesterol.

Tests voor cholesterol

Om testen cholesterol, laboratoria mengen plasma of serum, met een mengsel van chemische opnieuw agentia, zoals cholesterol ester hydrolyase, cholesteroal oxidase, peroxidase en een chromogeen. Een complexe set of reacties, leidt tot een rood gekleurde product dat kan worden gemeten met een spectrofotometer om een ​​meting van de cholesterolconcentratie in het monster. Een soortgelijke reactie wordt gebruikt om HDL te meten, en de zelfde LDL, dat eerst moet worden gescheiden van andere lipoproteïnen in het monster te meten. Technici kunnen LDL meten met behulp van een formule die bekend staat als de Friedewald formule.

Tests voor triglyceriden

Laboratoria test voor triglyceriden met een re-middel dat de enzymen lipase, glycerol kinase, glycerol fosfaat oxidase en peroxidase, met adenosinetrifosfaat en een chromogeen. Een complexe reactie leidt tot een andere roodgekleurde product, dat wordt gemeten met een spectrofotometer triglyceride te bepalen.

Wat zijn de gewenste resultaten?

Tal van artsen raden nog lagere niveaus, maar dit zijn de algemeen aanvaarde wenselijk lipide niveaus tot het laagst mogelijke risico van hart-en vaatziekten hebben: totaal cholesterol minder dan 200 mg / dL; LDL minder dan 130 mg / dL; HDL hoger dan 40 mg / dL (mannen) of 50 mg / dl (vrouwen); triglyceriden minder dan 200 mg / dL.

Behandelingen

De eerste lijn van verdediging tegen hyperlipidemie is verandering van leefstijl --- meer bewegen, gezonder, minder vet dieet en gewichtsverlies. Als dit niet cholesterol te verlagen, kan uw arts medicijnen die statines, galzuurbindende harsen, fibraten en niacine (vitamine B5) kan onder meer voorschrijven.