Wat zijn de tekenen van aambeien?

Aambeien zijn anale of rectale aderen die gezwollen zijn geworden. Vaak aangeduid als palen, persen tijdens het passeren van de ontlasting is veruit de meest voorkomende oorzaak van deze ontsteking aan deze aderen, maar u kunt ook aan deze voorwaarde van de zwangerschap, obesitas en zelfs episoden van diarree ontwikkelen. Ongeacht de oorzaak van aambeien, dan heb je meestal ervaren bepaalde klachten of symptomen van deze kwaal.

Pijn

Voor veel mensen, aambeien betekenen pijn. Maar deze pijn is niet noodzakelijk voor elke persoon. Met aambeien, mag u alleen ervaren een licht ongemak bij de oprichting. Of je zou kunnen lijden aan een scherpe, stekende pijn. Pijn kan alleen aanwezig te zijn tijdens de stoelgang of het eigenlijk zou kunnen zijn hardnekkiger van aard. Misschien vindt u het geïsoleerd op de aambei zelf of diffuus uit in de anus. Het hangt gewoon af van de persoon hoe de pijn zich manifesteert.

Ergernis

Vaak is bij deze pijn is een zekere mate van irritatie. Deze irritatie wordt meestal gevoeld als een jeukende of kriebelende gevoel in de buurt van de anus. En net als het symptoom van pijn, kan het komen en gaan of blijven gedurende de levensduur van uw aambeien.

Uitsteeksel

U kunt ook last hebben van een werkelijke uitsteeksel van een gezwollen ader uit de anus. En afhankelijk van de grootte, mag u wel of niet daadwerkelijk voelen zijn aanwezigheid. Als je aan het uitsteeksel opmerken, kan het voelen als harde ontlasting achtergelaten na een bezoek aan de badkamer of een kleine bult op de anus.

Ontsteking

Hoewel veel mensen ervaren ontsteking van een anale of rectale ader, kunnen ook te lijden van een ander type zwelling. Voor sommige mensen, kunnen hun werkelijke anus gezwollen, het verhogen van de gevoeligheid van de stoelgang.

Bloeden

Het is niet ongewoon voor een aambei u tot een zekere hoeveelheid bloeden. Dit is te zien in de ontlasting zelf of toiletpapier na het afvegen, maar het is meestal alleen een probleem tijdens de stoelgang. Voor het grootste deel, moet je niet het bloeden te ervaren in je ondergoed of kleding, al is er nog steeds het potentieel.

Lekkage

Maar niet noodzakelijkerwijs zo gebruikelijk als andere tekenen van aambeien, ontsteking van anale of rectale aderen anaal lekken in de vorm van ontlasting veroorzaken. Dit probleem moet alleen blijven bestaan ​​in de loop van uw aambeien en moet niet een probleem zijn nadat ze gewist.