Wat zijn de tekenen en symptomen van kanker Brain?

Brain kanker is een kwaadaardige massa groeien in de hersenen. Er zijn twee vormen van hersenkanker lager, wat zeldzamer en begint in de hersenen. Soorten primaire hersentumoren omvatten akoestisch neuroom, astrocytoom, ependymoom, ependymoblastoma, medulloblastoom, meningeoom, neuroblastoom, oligodendroglioma en pineoblastoma. Secundaire of metastatische hersentumoren zijn waar de kanker verspreidt naar de hersenen van een ander gebied. De meest voorkomende kankers die hersenmetastasen hebben zijn borstkanker, darmkanker, nierkanker, longkanker, melanoom, neuroblastoom en sarcoom. Symptomen van hersenkanker variëren afhankelijk van de locatie in de hersenen, de snelheid waarmee de tumor groeit en de grootte.

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan een teken zijn van een hersentumor te zijn; Echter, deze zijn hoofdpijn die onlangs zijn begonnen of zijn veranderd in patroon. Bovendien zou een verhoging van de ernst of frequentie van een symptoom van een kwaadaardige hersentumoren. Echter, omdat de hoofdpijn zijn ook symptomen van stress en andere ziekten, is het belangrijk om een ​​arts te zien of uw hoofdpijn niet normaal lijkt of niet reageren op medicatie.

Vision Problemen

Afhankelijk van waar de hersentumor ligt, kan ook het gezichtsvermogen beïnvloeden. Voorbeelden van problemen met het gezichtsvermogen, dat kan worden veroorzaakt door een hersentumor zijn wazig zien, dubbel zien en verlies van perifeer zicht. Deze visie problemen kunnen persistent, en kunnen meer dan een type visie probleem.

Beweging en Balans

Voor bepaalde soorten hersenkanker kunnen patiënten problemen met beweging en balans te ervaren. Een teken is een geleidelijk verlies van gevoel in een ledemaat, of de mogelijkheid om een ​​ledemaat te bewegen. Bovendien kunnen problemen met saldo ook een symptoom zijn, vooral als er geen reeds bestaande evenwicht kwestie.

Persoonlijkheid en gedragsveranderingen

Als de kwaadaardige tumor zich op of tegen de frontale kwab, zal symptomen zijn persoonlijkheid en / of gedragsveranderingen. Dit zal betrekking hebben op de patiënt handelt uiterst verschillend van of reageren op een vreemde manier, en merkbaar zal zijn om de mensen om hem heen.

Epileptische aanvallen

Epileptische aanvallen, vooral wanneer er geen voorgeschiedenis, een mogelijke teken dat er een hersentumor. Epileptische aanvallen zijn belangrijk om op te letten, als een aanval kan leiden tot letsel.

Waarschuwing

Omdat symptomen kunnen variëren gebaseerd op de locatie van de hersentumor, patiënten al dan niet ervaren bovenstaande tekens. Daarom is het belangrijk om te kijken voor eventuele afwijkingen, en zie uw arts als er iets jij je zorgen maakt.