Wat zijn de tekenen en symptomen van Blaas & Nier?

Wat zijn de tekenen en symptomen van Blaas & Nier?

Blaaskanker begint meestal in het slijmvlies van de blaas. Vervolgens kan verspreiden door de voering en te groeien in de muur de spieren van de blaas. Invasieve blaaskanker verspreidt gewoonlijk naar andere organen van het lichaam, zoals de lever, longen, lymfeklieren en bekken. Nierkanker, anderzijds, omvat de abnormale, oncontroleerbare groei van niercellen. Blaas en nierkanker kunnen onafhankelijk van elkaar optreden, maar verschijnen op hetzelfde moment als een vorm van kanker verspreidt naar de andere plaats. Hier zijn de tekenen en symptomen van blaas en nierkanker.

Blaaskanker Symptomen

Veel voorkomende symptomen en waarschuwingssignalen van blaaskanker zijn onder andere frequent, bijna constant, infecties van de urinewegen; pijn tijdens het plassen (dysurie genoemd), en vaak plassen, maar alleen in kleine hoeveelheden. Een waarschuwing is de aanwezigheid van bloed of bloedstolsels in de urine. Dit gebeurt in bijna 90 procent van de patiënten die lijden aan de ziekte.

Geavanceerde Blaaskanker Symptomen

In de latere stadia, blaaskanker symptomen zijn veel ernstiger. Bijvoorbeeld kan de groei of massa verschijnen in het bekken van de patiënt, dat dicht bij de blaas. Zwelling vaak in het onderbeen gebied; en veel patiënten ervaren nier pijn die wordt gevoeld in de onderrug. Bij blaaskanker blijft verspreiden naar andere delen van het lichaam, de patiënt waarschijnlijk afvallen en lijdt aanzienlijke pijn in het bekken, botten en rectum.

Symptomen van nierkanker

De meest voorkomende symptomen van nierkanker zijn vergelijkbaar met die van blaaskanker, waaronder bloed in de urine. De urine verschijnt meestal diep rood of roestige kleur) te zijn. De patiënt kan ook last van constante pijn in de zijkant of ervaring koorts, gewichtsverlies; vermoeidheid, en een algemeen gevoel van zwak en ongezond. De aanwezigheid van een kankerachtige massa of brok in de zijkant van de buik kan worden gevoeld.

Valse waarschuwingen

Er zijn gevallen waarin sommige symptomen van nier-en blaaskanker de aanwezigheid van de ziekte niet kan aangeven. Soms cyste of infectie kan veroorzaken pijn, bloed in de urine en dergelijke waarschuwingssignalen. Iedereen die deze symptomen ervaart moet onmiddellijk contact op met een arts voor een juiste diagnose en vroegtijdige behandeling.