Wat zijn de taken van een Office-assistent in een medische setting?

Wat zijn de taken van een Office-assistent in een medische setting?

Medische kantoor assistenten zijn beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, die artsen en ander medisch personeel te helpen bij het oplossen van administratieve taken. Ze zijn cruciaal in het helpen van het kantoor efficiënt te kunnen werken, en zijn vaak de frontlinie tussen artsen en hun patiënten. Volgens StateUniversity.com, medische kantoor assistent taken variëren van plaats tot plaats. Sommige bieden voornamelijk kantoor-gerelateerd werk, terwijl anderen direct met patiënten, het verzamelen van belangrijke informatie voor de arts is klaar om ze te zien.

Administratief werk

Vele assistenten doen administratief werk, met inbegrip van de behandeling en het indienen van medische dossiers en het beantwoorden van telefoons. Office assistenten zijn ook verantwoordelijk voor het plannen van afspraken en onderhouden van schema van een arts. Als een patiënt oproepen met een klacht of een vraag, de Office-assistent is de persoon die verantwoordelijk is voor het afhandelen van en de behandeling van de vraag. Als de arts moet de medische dossiers van een ander ziekenhuis of medische faciliteit, het is de verantwoordelijkheid van de Office-assistent om die informatie op te halen. Office assistenten ook te maken met de facturering klanten en het schrijven van brieven voor de kliniek.

Het werken met patiënten

Medische kantoor assistenten soms zijn verantwoordelijk voor het rechtstreeks werken met patiënten. In sommige kleinere kantoren of klinieken, kunnen ze eigenlijk de dokter te helpen, terwijl hij onderzoekt of het behandelen van patiënten. Volgens StateUniversity.com, kunnen ze zelfs doen elementaire taken zoals het controleren lengte en gewicht en die bloeddruk van een patiënt. Voordat ziet de arts een patiënt, kan een kantoor assistent vitale informatie en medische geschiedenis voor de arts om te beoordelen opnemen. Zij kunnen ook aan elementaire thuis behandeling en medicatie aan patiënten die in bellen met vragen.

Het beheren van het Bureau

In sommige gevallen, kantoor assistenten zijn verantwoordelijk voor het dagelijks gebruik van de medische kantoor. Deze taken zijn onder andere bestel- en scheduling onderhoud voor kantoorbenodigdheden, hanteren boekhouder taken, het beheren van belastingformulieren en het betalen van het kantoor rekeningen van nutsbedrijven. Sommige office assistenten zijn ook verantwoordelijk voor het kopen van meubels van het kantoor. Een andere belangrijke taak is het omgaan met zorgverzekeraars, zoals het indienen van claims en terug te verdienen geld.