Wat zijn de symptomen van een Speech Thalamic beroerte?

De thalamus is een deel van de hersenen dat iemand overgang tussen slapen en waaktoestanden helpt. Het helpt ook bij het verwerken en doorgeven van zintuiglijke informatie naar andere delen van de hersenen. Er zijn twee thalami, een van elke zijde van de hersenen. Tijdens een thalamische beroerte, bloed stromen naar een of beide van de thalami abrupt stopt, waardoor de dood van hersencellen in dat gebied. In zeer ernstige gevallen kan thalamus slagen een coma veroorzaken.

Links versus rechts halfrond

Of een persoon belangrijke spraak symptomen afhankelijk van welke kant van de hersenen wordt beïnvloed. Als de beroerte ontstaat aan de rechterkant van de hersenen, kan spraak niet veel veranderd omdat de rechterkant van de hersenen geen grote rol spelen in spraak. Omgekeerd, indien de beroerte ontstaat aan de linkerkant, is er een hogere waarschijnlijkheid van spraak problemen, aangezien de toespraak van de hersenen ligt aan die zijde.

Spraakproblemen

Als de thalamus aan de linkerkant van de hersenen wordt beïnvloed door de slag, spraak problemen te verwachten zijn. De meest prominente en veel voorkomend probleem dat mensen merken als ze een beroerte thalamus wordt onduidelijke spraak. Een persoon kan moeite hebben met het spreken duidelijk en spraak klinkt vervormd. Als je ervaring spraak problemen te doen, kan een logopedist in staat zijn om u te helpen verbeteren.

Risicofactoren

Er zijn bepaalde factoren die je er een hoger risico op een beroerte thalamus en de resulterende spraak symptomen. Veel van deze risico's verbonden levensstijl van een persoon. Het roken van sigaretten is een belangrijke risicofactor voor een beroerte thalamus. Mensen met een hoge bloeddruk, diabetes en hart-en vaatziekten hebben ook een hoger risico op een beroerte thalamus.

Preventie

Aangezien veel van de risicofactoren voor een beroerte thalamus zijn aan levensstijl, het vaak voorkomen. Een belangrijk ding om te doen om het risico op een beroerte te verlagen thalamus is te stoppen met roken. Ook, zorg ervoor dat u voldoende beweging krijgen en gezond eten helpt. Als u al een aantal van de risicofactoren, is het een goed idee om een ​​arts te zien, zodat hij preventieve methoden kunnen voorschrijven.

Behandeling

Als je bang bent dat je kan worden met een thalamus beroerte zijn, het moet zo snel mogelijk worden behandeld. Strokes komt plotseling op en deze kunnen een aanzienlijke hoeveelheid doen van schade als ze niet verzorgd. Als u merkt dat u of iemand anders is het hebben van problemen met spreken of met andere-takt-gerelateerde symptomen, is het cruciaal dat je onmiddellijk naar het ziekenhuis. Als de slag onbehandeld te lang, zal de schade aan de thalamus en de symptomen veel erger.