Wat zijn de symptomen van een nier-infectie bij mannen?

Wat zijn de symptomen van een nier-infectie bij mannen?

Een nier infectie of pyelonefritis, is een ontsteking van de nieren die meestal als cystitis en urethritis verplaatst de urinewegen en bereikt de nieren. Van alle urineweginfecties, pyelonefritis is de meest ernstige. Veel mensen die last hebben van nier-infecties vereisen ziekenhuisopname en intraveneuze antibiotica om het te genezen. Hoe eerder u de vangst van de symptomen van een nierinfectie, hoe beter uw prognose.

Mannetjes en nier-infecties

Veel mensen denken dat mannen urinaire infecties zoals pyelonefritis niet kan krijgen, maar dat is niet waar. Mannen hebben wel wat weerstand tegen urineweginfecties, omdat de meeste van deze infecties worden veroorzaakt wanneer bacteriën worden verspreid in de urinebuis. De urethra is de buis waardoor urine wordt uitgescheiden uit het lichaam. Hoewel zowel mannen als vrouwen hebben urinebuizen, de man is veel langer dan de vrouw is. Dit voorkomt vaak urineweginfecties van reis van de urethra, naar de blaas en uiteindelijk naar de nieren. Toch komt het in sommige gevallen.

Frequente aandrang om te urineren

Net als de meeste urineweginfecties, kan een nier infectie veroorzaken een drang om te plassen. Dit komt omdat je lichaam probeert om de bacteriën te spoelen van de urinewegen. Ook al heb je een plotselinge behoefte om veel te plassen, kan er weinig of geen urine coming out. Dit kan gebeuren doordat de man urinewegen wordt geblokkeerd door een obstakel, zoals een nier of blaas stenen.

Ongebruikelijke Urine

Als grootste bijproduct van uw urinewegen, kan je urine aanwijzingen voor wat er aan de hand met uw nieren te houden. Als uw nieren geïnfecteerd, kan je urine anders uit komen dan gebruikelijk. Het kan donkerder of smellier dan normaal. Uw urine kan ook bloed in het, een teken dat de nieren zijn in de problemen. Sommige mannen zelfs ervaren een branderig gevoel bij het plassen ze als ze een nierinfectie.

Lower Body Pain

De meeste urineweginfecties symptomen zijn pijn bij het plassen of pijn in het bekkengebied. Nier-infecties kan ook leiden tot pijn in de onderrug, in de buurt waar je nieren zich bevinden. Dit kan gebeuren omdat je nieren worden geïrriteerd en ontstoken door de bacteriën die nier-infecties veroorzaakt. Kramp of branden in de plasbuis, de blaas en de nieren zijn niet ongewoon met een nierinfectie.

Koorts

Een andere manier waarop je weet dat een urine-infectie die de nieren bereikt is een koorts. Het is normaal niet aanwezig bij lagere urineweginfecties. In feite, bij jongere mannen die niet oud genoeg zijn om hun andere symptomen goed te beschrijven, een aanhoudende koorts met symptomen van verkoudheid of griep kan het enige teken van een nier-infectie.