Wat zijn de symptomen van ambrosia en schimmel allergieën?

Wat zijn de symptomen van ambrosia en schimmel allergieën?

Symptomen van schimmel en ragweed allergieën zijn vergelijkbaar, hoewel de dader of allergeen, verschillend. Met beide allergieën, patiënten hebben de neiging om de bovenste luchtwegen symptomen veroorzaakt door blootstelling aan ambrosia pollen of schimmelsporen hebben.

Ambrosia Allergie symptomen

Ambrosia allergie symptomen hebben de neiging om de piek in de late zomer. Zij kunnen onder meer loopneus en niezen, verstopte neus, jeukende ogen en keel, hoofdpijn en sinusitis.

Mold Allergie symptomen

In tegenstelling tot ambrosia allergie symptomen, die meestal seizoensgebonden zijn, kan schimmel allergische symptomen aanhouden gedurende het hele jaar. Ze kunnen onder andere niezen, jeukende of tranende ogen, een loopneus en congestie en hoesten.

Mold Allergie symptomen en astma

Schimmel een allergie die ook astma kan ernstige astma-aanvallen te lijden als een vormspore de longen bereikt en wordt een irriterend. Dit kunnen piepende ademhaling en kortademigheid veroorzaken, en kunnen onmiddellijke medische behandeling vereisen.

Behandeling

Behandelingen voor zowel schimmel en ambrosia allergie symptomen kunnen over-the-counter antihistaminica en decongestiva of recept neussprays, genaamd corticosteroïden. Ragweed en schimmel allergie kan een reeks van allergie shots ondergaan, in een poging te bouwen immuniteit tegen allergenen.

Preventie / Oplossing

Voorkomen van schimmel en ambrosia allergie symptomen omvat het beperken van de blootstelling aan de allergie triggers, zoals schimmelsporen en ambrosia pollen. Het bijhouden van de pollen of schimmels spore tellen en binnen te blijven tijdens de piek telling tijden kan helpen de allergielijder voorkomen symptomen.