Wat zijn de symptomen en de behandeling van eczeem?

Wat zijn de symptomen en de behandeling van eczeem?

Eczeem, ook bekend als dermatitis beschrijft verschillende soorten huiduitslag. Artsen geloven vermogen van de huid om als een barrière, gecombineerd met een abnormale immuunsysteem zijn grootste bijdrage leveren in eczeem, volgens de EczemaNet website. Eczeem treft mensen van alle leeftijden, is niet besmettelijk en is bestuurbaar met de juiste behandeling. Elk type eczeem heeft verschillende symptomen en behandelingen.

Atopisch eczeem

Atopisch eczeem is de meest voorkomende vorm van eczeem, volgens EczemaNet. Symptomen van atopisch eczeem zijn een droge, gebarsten, korst, jeukende, schilferige plekken op de huid die soms sijpelen heldere vloeistof. Voorkomende behandelingen omvatten hydraterende lotions en crèmes, koude kompressen, lokale corticosteroïden, antihistaminica en antibiotica.

Contact Dermatitis

Deze vorm van eczeem is door contact met alledaagse voorwerpen zoals shampoo, sieraden, voedsel en water. Symptomen zijn onder meer jeukende, gezwollen, rode huid en blaren. Behandeling bij contact dermatitis zijn het gebruik van vochtinbrengende crèmes, het dragen van handschoenen, het nemen van antihistaminica en met behulp van fototherapie.

Dyshidrotisch Dermatitis

De oorzaak van dyshidrotic dermatitis is onbekend, maar de symptomen zijn blaasjes die branden, jeuk en zwellen de huid. Deze voorwaarde geldt niet goed reageren op de behandeling; echter kunnen artsen de blaren afvoer voorschrijven antibiotica en topische medicatie en toedienen Botox de jeuk en pijn te verlichten, en de huid te verwijderen.

Neurodermitis

Neurodermitis verschijnt wanneer de zenuwuiteinden in de huid ontstoken raken. Veel voorkomende symptomen zijn jeukende huid op de onderbenen, enkels, nek, polsen, onderarmen en genitaliën. Vormen van behandeling zijn lokale corticosteroïden en keratolytische zalven, antibiotica en sederende antihistaminica.

Nummular Eczeem

Normaal voorkomende na een letsel aan de huid, zoals een brandwond of een insectenbeet, verschijnt nummular eczeem vaak in de vorm van kleine rode vlekken en blaarachtige patches die eerste slijk vloeistof, dan korst; die lijkt op een ringworm patch. Behandelingen omvatten het nemen van korte baden in lauwwarm water en toepassing hydraterende lotions of crèmes onmiddellijk daarna. Andere opluchting methoden omvatten lokale corticosteroïden, teer voorbereidingen, antibiotica en antihistaminica.

Seborrheic Eczeem

Algemeen genoemd hoofdroos, seborroïsch eczeem heeft een vette, wasachtige uitstraling in uiterlijk met wit of geelachtig bruine schubben, samen met rode, jeukende, gezwollen plekken op de huid. Patches normaal te ontwikkelen in gebieden die talgklieren, zoals de hoofdhuid, haarlijn, lies of oksels bevatten. Behandelingen omvatten frequente wassen, roos shampoo, lokale corticosteroïden en anti-schimmel crèmes.

Stasis dermatitis

Stasis dermatitis ontwikkelt van een slechte bloedsomloop en de symptomen zijn zwellingen in de benen, pijn, ontstoken huid, jeuk en open wonden, en de verkleuring en verdikking van de huid. Violet laesies ontwikkelen de onderbenen en de toppen van de voeten. Behandelingen omvatten het opheffen van de benen, het dragen van steunkousen, het nemen van een lage dosis diuretica en antibiotica, rust en na wondverzorging instructies.

Occupational Eczeem

Occupational eczeem is elke vorm van eczeem wordt veroorzaakt door de plaats van tewerkstelling van een individu. Symptomen zijn onder meer droge, ruwe, rauwe, jeuk, branderig, stekend gevoel en geïrriteerde huid. Handschoenen, verandering van werkwijzen, vochtinbrengende crèmes en lotions, antihistaminica, topische corticosteroïden, antibiotica en fototherapie zijn alle methoden behandelingen gebruikt, afhankelijk van de ernst van de huidaandoening.