Wat zijn de soorten van de Children's huiduitslag?

Wat zijn de soorten van de Children's huiduitslag?

Volgens Visual DX Health, simpelweg gedefinieerd, een uitslag "is een uitbraak van de vele rode bultjes of vlekken op de huid." Huiduitslag zijn vrij vaak voor bij kinderen, maar de meeste zijn niet gevaarlijk voor uw kind of voor anderen. Vaak kunnen ze thuis worden behandeld - met de begeleiding van de kinderarts van uw kind - en meestal snel op te lossen. De oorzaak van de uitslag van uw kind kan in het algemeen worden bepaald door het uiterlijk, de locatie en de omvang van de uitslag. Sommige huiduitslag komen vaker voor bij kinderen dan anderen.

Luieruitslag

Luieruitslag, algemeen bekend als luieruitslag, is een veel voorkomende aandoening bij zuigelingen en wordt gekenmerkt door een gezwollen, rode irritatie die optreedt op de huid onder een luier. Volgens Visual DX Health, wordt luieruitslag veroorzaakt door blootstelling aan urine en ontlasting in combinatie met een strak of slecht passende luier of een luier te lang wordt gelaten op. Luieruitslag kan worden vermeden door frequente luier, met luier doekjes geen kleur of geur additieven en met een crème met zinkoxide een barrière tussen het kind en haar luier creëren. Als de symptomen niet verbeteren, verergeren of verspreid buiten de diapered omgeving, raadpleeg dan uw kinderarts.

Allergisch contacteczeem

Allergische contact dermatitis is een allergische reactie veroorzaakt door contact met een allergeen huid, en verloopt meestal 48 tot 72 uur na blootstelling. Volgens Uw Total Health, presenteert meestal als jeukende, rode blaasjes die uiteindelijk scheuren en korst voorbij. Secundaire infecties kunnen optreden zonder behandeling. De meest voorkomende allergenen zijn chromaten (schoen leer), nikkel (sieraden, gespen), rubber chemicaliën (elastisch, ballonnen), neomycine (antibioticum lotions en zalven, oor en oog medicijnen), cosmetica, zeep en kleurstoffen. De behandeling bestaat uit het reinigen van de uitslag met koud water, hydrocortison crème of Calamine lotion en het vermijden van het allergeen. Als de uitslag consequent opnieuw optreedt of verergert, bel dan uw kinderarts.

Atopische dermatitis

Atopische dermatitis of eczeem is een allergische reactie die veroorzaakt huid ontstoken met een extreem jeukende, rode uitslag. De uitslag heeft meestal een droge, schilferige uiterlijk en kan barsten en slijk vloeistof. Volgens Uw Total Health, eczeem is meestal een erfelijke aandoening die optreedt bij mensen met allergische rhinitis of astma. Het kan ook worden veroorzaakt door contact met een chemische irriterend. Indien onbehandeld, kan eczeem een ​​chronische aandoening blijvend door de volwassenheid geworden.

Varicella

Varicella, algemeen bekend als waterpokken, is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door het varicella-zoster-virus. Het komt meestal bij kinderen van 1 tot 10 jaar. Volgens Visual DX Health, het eerste teken van waterpokken is een uitslag die als jeukende, rode laesies met depressieve centra presenteert. Laesies verschijnen meestal eerst op de hoofdhuid en kofferbak en vervolgens verspreid naar de armen, benen, gezicht en zelfs in de mond en neus. De meest voorkomende complicatie van waterpokken is infectie als gevolg van krassen op de jeukende laesies. Hoewel de meeste kinderen ontwikkelen ongeveer 100 letsels, als uw kind het varicella vaccin heeft ontvangen zal hij waarschijnlijk ontwikkelen minder. De behandeling kan bijna altijd thuis worden gedaan, maar als uw kind contracteert waterpokken, is een bezoek aan de kinderarts gerechtvaardigd.

Urticaria

Urticaria of netelroos, wordt, volgens uw Total Health, komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen en wordt gekenmerkt door jeukende roze of rode bultjes die willekeurig kunnen verschijnen en verdwijnen in vlekken overal op het lichaam. Zwelling in de voeten, handen, mond, ogen en geslachtsdelen kan een uitbraak van netelroos te begeleiden. Volgens Visual DX Health, kan netelroos acuut zijn (van plotselinge begin van minder dan zes weken) of chronische (langer dan zes weken). Artsen geloven dat netelroos kan een reactie van vele factoren, waaronder medicatie, stress, bepaalde voedingsmiddelen, insectenbeten, pollen, schimmels, milieu-elementen en infectie, 90 procent van de bijenkasten gevallen zijn idiopathisch, dat wil zeggen, ze zijn van onbekende oorsprong. U kunt zorgen voor netelroos van uw kind te nemen met koele baden, rust en een antihistaminicum. Bel onmiddellijk 911, maar als uw kind niet kan slikken, ademhalingsmoeilijkheden heeft of voelt zich licht in het hoofd.