Wat zijn de risico's van een hoge bloedsuikerspiegel?

Wat zijn de risico's van een hoge bloedsuikerspiegel?

Mensen met een hoge glucosespiegels zijn het meest waarschijnlijk diabetes. Artsen zullen uw bloedglucosewaarden te testen twee manieren om uit te vinden als je diabeet bent. De meest voorkomende testen zijn een vasten-test en een A1c test.
Het vasten test zal de bloedsuikerspiegel te laten zien wanneer je lichaam zonder voedsel voor maximaal 14 uur. De A1c zal een drie-maands gemiddelde van glucosespiegels te laten zien. Mensen met niveaus boven 120 milligram per deciliter voor vasten en 7 procent of meer voor de A1c dreigen complicaties met organen hun lichaam '.
Hoge bloedsuikerwaarden kan leiden tot neuropathie, blindheid, nierziekten, hart-en vaatziekten, beroerte en verlies van ledematen.

Oorzaken

Hoge bloedglucose waarden optreden, wanneer de bloedsuikerspiegel niet beweegt in de cellen van het lichaam. Insuline door de alvleesklier, beweegt de bloedsuikerspiegel in cellen voor de benodigde energie. Als de alvleesklier onvoldoende insuline produceert of het lichaam insuline intolerant, bloedsuiker of glucose blijft in het bloed, waar het zich naar de verschillende orgaansystemen.

Niveaus

Normale bloedsuikerspiegel zijn 70 tot 100 milligram per deciliter of 4 procent tot 6 procent van de bloedsuikerspiegel. Hoge bloedsuikerspiegel - boven 120 milligram voor een maaltijd of boven 180 milligram één tot twee uur na een maaltijd - zijn onveilig. Een bloedsuikerspiegel boven de 7 procent na een A1c test wordt niet aanbevolen.
Om de bloedsuikerspiegel te beheersen, type 1 diabetici insuline en type 2 diabetici kan orale medicatie en insuline nemen. Zowel type 1 diabeten en type 2 diabetici moet de hoeveelheid koolhydraten die ze eten te kijken. Beweging is belangrijk om te voorkomen dat de bloedsuikerspiegel onder controle, als goed.

Complicaties

Hoge bloedsuikerspiegel zijn geassocieerd met een aantal levensbedreigende complicaties. Mensen met diabetes hebben een hartziekte sterftecijfer twee tot vier keer hoger dan mensen die geen diabetes, volgens de American Diabetes Association. Hun risico op een beroerte is 2,8 keer hoger ook.
Hoge bloeddruk is een complicatie. Volgens de American Diabetes Association, 73 procent van de mensen met diabetes een hoge bloeddruk. Samen met problemen met de bloedsomloop, mensen met een hoge bloedsuikerspiegel zijn op een groter risico op het ontwikkelen van oogaandoeningen zoals maculadegeneratie, glaucoom en mogelijk blindheid.

Betekenis

Nierziekte is een grote zorg voor mensen met een hoge bloedsuikerspiegel. Het zenuwstelsel wordt ook beïnvloed, waardoor mogelijke schade zenuwstelsel. Mensen kunnen gevoel in hun voeten en handen te verliezen; sommige hebben problemen met de spijsvertering; en sommige hebben schade aan de zenuwen die leidt tot amputaties van de onderste ledematen.
Gum ziekte is een andere veel voorkomende risico van een hoge bloedsuikerspiegel. Ongecontroleerde bloedsuikerspiegel leiden vaak tot complicaties van griep en longontsteking.

Preventie / Solution

Mensen die gewicht verliezen, hoewel ze eten genoeg voedsel moeten hun arts te zien. Gewichtsverlies is vaak voor bij type 1 diabetes. Mensen die te zwaar zijn, niet actief, in de leeftijd van 40 en een familiegeschiedenis van diabetes type 2 moeten hun arts te zien. Mensen die zijn dorst de hele tijd, plassen meer dan normaal, hebben honger vaak slaperig grootste deel van de tijd en merkt dat wonden of infecties niet snel genezen moet ook zien dat hun arts. Testen op een hoge bloedsuikerspiegel is snel en nodig, dus een gezonde programma direct kan beginnen.