Wat zijn de presentatie van symptomen van hallux valgus?

Wat zijn de presentatie van symptomen van hallux valgus?

Hallux valgus is de medische term voor eeltknobbels. Een bunion is een benige bult die zich vormt na verloop van tijd aan de basis van de grote teen. Deze stoten veroorzaken pijn en andere symptomen. Als huismiddeltjes niet helpen, kan het nodig zijn om een ​​podotherapeut te zien.

Pijn

Pijn kan voorkomen op de plaats van de knobbel en de omgeving. Het is meestal intenser bij het dragen van strakke schoenen.

Verschijning

Een bult wordt gevormd op de buitenkant basis van de grote teen. Het gaat vaak gepaard met roodheid en zwelling van de omgeving.

Toes

Een bunion beïnvloedt alle tenen door op de grote teen in de tweede teen, die op zijn beurt duwt naar het midden toe. Deze druk zal daadwerkelijk veranderen hoe de teennagels groeien, het verschuiven van het centrum van de sleep aan de buitenste rand.

Maïs of Eelt

Een maïs of callus kan ontwikkelen op de tweede teen van de constante druk van de grote teen.

Behandeling

De eenvoudigste behandelingen veranderen schoenen om de druk op de grote teen stoppen met inlegzolen te voet te plaatsen. In extreme gevallen waarin eeltknobbels invloed op het dagelijks leven, kan een operatie noodzakelijk zijn.