Wat zijn de oorzaken Zwemmer Itch?

Wat zijn de oorzaken Zwemmer Itch?

Schistosome cercariëndermatitis - bij de meeste mensen bekend als zwemmersjeuk - is een korte-termijn huiduitslag dat sommige mensen slaat nadat ze zijn gegaan voor een duik. De uitslag wordt veroorzaakt door zwemmersjeuk irriteert de huid, waardoor het rood en ontstoken raken. De uitslag heeft een soortgelijke werking als Poison Ivy, dat de huid in toegebracht gebieden ontwikkelt puisten die intens jeuken.

A Parasite

Zwemmer jeuk veroorzaakt door een parasiet die typisch gedragen door vogels, zoogdieren en sommige slakken. Het is van slakken die de parasiet komt meestal zoet water meren en vijvers. De slakken dragen de parasiet aan het water, waar het migreert tijdens de levenscyclus. Watervogels en semi-aquatische zoogdieren dan op hun beurt dragen de parasiet naar andere delen van een lichaam van water - of om een ​​geheel andere meer of vijver - na het in contact komen met het.

Onder de huid

Zodra de parasiet zich in het water, mensen zijn vatbaar voor is, vooral laat in de lente, als wateren zijn begonnen op te warmen en de parasiet woekert. Een persoon, echter, is in staat om te worden getroffen door zwemmersjeuk op elk moment van het jaar. De parasiet werkt zich een weg onder de epidermale laag van de huid bij de mens; eenmaal daar, het sterft. Hoewel geen permanente bijwerkingen, de parasiet veroorzaakt een korte allergische huidreactie.

Lucht drogen een No-no

Contact met de parasiet niet zorgen voor een persoon krijgt zwemmersjeuk; slechts ongeveer een derde van de mensen die de parasiet ondervindt een allergische reactie. Meest gevoelig zijn zwemmers die de lucht drogen na een duik, in plaats van af te drogen met een handdoek, die de parasieten borstels uit het lichaam. Kinderen zijn ook meer vatbaar voor zwemmersjeuk dan volwassenen, voor een deel omdat ze dichter bij de kust, waar de parasiet is het meest vaak gevonden te blijven, en ook omdat ze de neiging om te verblijven in het water langer dan volwassenen, het verhogen van hun risico op de ontmoeting met de parasiet. Zwemmer jeuk tegenstelling virussen en andere ziekten, niet verspreiden van persoon tot persoon.

Van korte duur, maar zeer Prikkeling

Zodra de parasiet werkt zich een weg onder de huid, zijn symptomen waargenomen binnen periodes zo kort als een of twee uur. De uitslag is maddeningly jeukende, op vrijwel dezelfde manier als poison ivy of wordt gestoken door een zwerm insecten, en de puisten vormt het openbreken wanneer gekrast. Gelukkig voor de meeste mensen, een aanval van zwemmersjeuk is meestal meer dan binnen vijf tot zeven dagen. Degenen die een aanval van zwemmersjeuk hebben geleden, echter, zijn meer geneigd om weer geslagen met het in de toekomst.

Vermijden

Er zijn geen gegarandeerde manieren om zwemmersjeuk te voorkomen tijdens het zwemmen in zoet water, maar er zijn stappen die worden genomen om de kans te verminderen van het ontwikkelen. Altijd handdoek droog na het zwemmen; vermijd gebieden waar zie je slakken of waar watervogels samenkomen; en zwemmen in dieper water, indien mogelijk.