Wat zijn de oorzaken zwelling in de onderbenen en voeten?

Zwelling in de benen en voeten kan worden ongemakkelijk en zelfs gênant. Deze veel voorkomende aandoening kan indicatief zijn voor veel dingen zijn - een aantal ernstige, sommige niet zo veel. Bepalen waar uw specifieke zwelling vandaan komt is de eerste stap in het verlichten van het.

Die mensen meestal lijd aan het zwellen?

Zwelling of oedeem in de onderste ledematen komt vaak voor bij mensen die van gevorderde leeftijd, met overgewicht of obesitas of zwanger bent. Sommige vrouwen ervaren een zwelling van de voeten en benen met de menstruatie. Degenen die zitten of staan ​​voor langere tijd kan ook last hebben van gezwollen benen en voeten.

Niet-ernstige oorzaken van de zwelling

Hormonen in de pil en hormoonvervangende medicijnen, steroïden, sommige soorten bloeddruk en antidepressieve medicatie, verstopping van de lymfeklieren in de benen (een aandoening, de zogenaamde lymfatische obstructie), spataderen (spider) aderen of een aandoening, de zogenaamde veneuze insufficiëntie, in die bloedtoevoer naar de onderste ledematen inefficiënt kan zwelling in beide benen veroorzaken.

Ernstige Oorzaken van zwelling

Hart, nieren en lever storingen worden gekenmerkt door zwelling in de benen en voeten. Dit zijn zeer ernstige aandoeningen die moeten worden beoordeeld door een arts. Bloedstolsels, of een aandoening bekend als diepe veneuze trombose, kan ook leiden tot zwelling van de benen, hoewel het gewoonlijk slechts aan één kant.

Trauma, Bites of Surgery

Verwonding aan het been of de voet zoals een val of gesneden, brandwonden, insectenbeten of infecties been zwelling die meestal beperkt tot één kant, maar kan soms aanwezig op beide veroorzaken. In sommige gevallen kan een recente operatie tijdelijke zwelling in de benen of voeten veroorzaken.

Waarschuwingen

Als uw zwelling gepaard gaat met pijn in de benen, kortademigheid, pijn op de borst, verminderde urinelozing, een rood of warm gevoel in de gezwollen gebied, koorts of als u zwanger bent en een plotselinge toename van de zwelling, bel uw arts onmiddellijk.

Behandeling

Behandeling voor algemene been en voet zwelling gaat uitoefenen van de benen om de paar uur om te helpen de doorbloeding, verheffen ze boven het hart, terwijl zitten of liggen en het dragen van steunkousen (verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen). Het verminderen van de hoeveelheid natrium in uw dieet helpt ook.

In sommige gevallen kan een voorschrift diureticum nodig.