Wat zijn de oorzaken Wratten op het gezicht?

Dit artikel bespreekt de verschillende soorten en oorzaken van het gezicht wratten. Bovendien, het dekt de huid gezwellen die weliswaar voorkomt in een vroeg stadium om wratten te zijn, eigenlijk zou kunnen zijn kwaadaardige tumoren.

Wat zijn de oorzaken Wratten On The Face?

Wratten zijn kleine clusters van abnormale huid celgroei omringd door dode cellen. Verschillende soorten wratten bestaan, maar elk wordt veroorzaakt door een specifieke stam van het humaan papillomavirus (HPV). Er zijn ruwweg dan 100 verschillende stammen van HPV, van het soort dat genitale wratten (voornamelijk types 6 en 11) ervoor zorgt dat de gewone wratten veroorzaken (type 1, 2 en 3). Alle HPV-stammen (en dus wratten) verspreid voornamelijk via persoon-tot-persoon contact, hoewel het mogelijk is om zich te verspreiden via vloeren, handdoeken en andere gedeelde objecten. Hoewel wratten zijn niet erg besmettelijk, de tere huid van jonge kinderen of volwassen huid beschadigd door scheermes nicks, droog weer of schrapen is vatbaar voor overdracht.

De meeste gezichtswratten verdwijnen op hun eigen in een kwestie van weken. Echter, aanhoudende of ernstige gevallen worden behandeld met salicylzuur, bevriezing, laser en infrarood behandelingen, actuele crèmes (met anti-virale verbindingen zoals formaline, bleomycine, interferon - & # x3B1, 2b en imiquimod) en, in zeldzame gevallen, chirurgische excisie.

Flat Wart

Bekend in het medische jargon als 'Verruca plana, "de platte wrat is meestal slechts een tot twee millimeter in diameter, maar waarschijnlijk in relatief grote aantallen in het getroffen gebied.

Veroorzaakt door HPV 3,10, 28 en 49, vlakke wratten neigen pijnloos en achtergrond kleuren, hoewel roze, gele en bruine mogelijk.

Echter, vanwege hun neiging te verschijnen in clusters (in het uiterste geval ruim 100), vlak wratten kan opvallend worden en een bron van pijnlijke verlegenheid patiënten. Gelukkig, platte wratten reageren goed op salicylzuur en laserbehandelingen. Helaas, ze verspreiden ook gemakkelijk, welke behandeling kan frustreren.

Filoremische Wart

Vooral prominent op de oogleden en lippen, draadvormige wratten zijn lang, smal, draad-achtige gezwellen. Ondanks hun kenmerkende vorm, worden draadvormige wratten eigenlijk veroorzaakt door dezelfde stammen van HPV die de gewone wrat (1, 2 en 3) veroorzaken. Unlike platte wratten, draadvormige wratten treden meestal een voor een en door hun vorm, behandeling vaak eenvoudig als paring (di snijden de wrat aan de basis). Als de wrat op of nabij het ooglid, zal de behandeling stoppen. Zo niet, electrocauterizing het onderliggende weefsel of het aanbrengen van een topische antivirale crème kan volgen.

Gevaarlijke Non-Wart: plaveiselcelcarcinoom van de huid

Hoewel veroorzaakt door HPV 38, 41 en 48, cutane plaveiselcelcarcinoom (SCC) is niet een wrat, maar een kwaadaardige tumor. Goed voor 20 procent van alle gevallen van huidkanker, is VCA vaak gevonden op de huid van personen op middelbare leeftijd of ouder die tijdens hun jonge jaren uitgebreide UV-blootstelling had. Hoewel het niet zo snel uitzaaien als huidkanker, zoals melanoom, moet een vermoedelijke SCC zo snel mogelijk worden behandeld

Gevaarlijke Non-Wart: keratoacanthoom

Dacht door dermatologen om een ​​minder agressieve variant van plaveiselcelcarcinoom zijn, wordt keratoacanthoom geassocieerd met HPV-77 en wordt gekenmerkt door grote, Volanco-achtige laesies.

Waarschuwing Op SCC en andere niet-Wart Crus

Dit artikel is bedoeld om het bewustzijn te verhogen, niet als een definitieve gids. Alleen een dermatoloog goed kan diagnosticeren en behandelen elke gelaatsgroei, wrat of anders!